ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Μας τρομοκρατούν για να μείνουμε λαός καταναλωτών

Είμαστε ένας εξαρτημένος λαός καταναλωτών. Με αυτό το πρότυπο μας έχει διαπαιδαγωγήσει το σύστημα. Καταναλώνουμε από πανάκριβα οπλικά συστήματα, μέχρι οδοντογλυφίδες, χωρίς να τα παράγουμε. Όλα εισαγόμενα. Ο,τιδήποτε πήγε να δημιουργήσει σοβαρή παραγωγική βάση στην Ελλάδα, σαμποταρίστηκε από το ίδιο το σύστημα.
Εκείνο λοιπόν που πρέπει να κάνουμε, για πρώτη φορά στη σύγχρονη Ελλάδα, είναι να αλλάξουμε
αυτό το πρότυπο. Να γίνουμε λαός παραγωγών.
Η τρομοκρατία του συστήματος για συμφωνία υποτέλειας με τους δανειστές και ως εκ τούτου για την παραμονή στο ευρώ, βασίζεται πάνω σ’ αυτόν ακριβώς τον υποσυνείδητο εκφοβισμό της απώλειας του καταναλωτικού μοντέλου. Αν μη τι άλλο, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τυχόν επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα μας στερήσει από πολλά εισαγόμενα αγαθά και θα μας αναγκάσει να αλλάξουμε βίαια οικονομικό μοντέλο.
Αυτό όμως δεν συμφέρει την κρατικοδίαιτη παρασιτική ολιγαρχία της χώρας, καθόσον θα οδηγήσει αυτόματα σε απώλεια ελέγχου της ελληνικής κοινωνίας και πλουτισμού σε βάρος της.
Πέτρος Χασάπης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις