ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Κρατήστε το στο πίσω μέρος του μυαλού σας…

Προκαλούν φρίκη οι εικόνες που παρακολουθούμε καθημερινώς πλέον στην τηλεόραση, με πρωταγωνιστές στίφη λαθρομεταναστών -ή όπως αλλιώς θέλετε να τους λέτε, μικρή σημασία έχει πλέον- να έχουν κατακλύσει την Μεσόγειο, στοιβαγμένοι μέσα ή πάνω σε σαπιοκάραβα, φουσκωτά αλλά και σχεδίες, με σκοπό να φθάσουν και να αποβιβαστούν στην Γή της Επαγγελίας, την Ευρώπη.
Προς στιγμήν όμως ας αποστασιοποιηθούμε από τον έντονα δραματικό χαρακτήρα των τηλεοπτικών εικόνων που αποτυπώνουν τις συνθήκες του διάπλου των ανθρώπων αυτών αλλά και από την συγκίνηση που προκαλεί η
απώλεια  χιλιάδων ζωών που χάνονται στον βυθό της Μεσογείου και ας κρατήσουμε στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μας, έτσι, δια παν ενδεχόμενο, κάποιες δηλώσεις μουσουλμάνων ηγετών.  
Ο Houari Boumediene, γραμματέας του επαναστατικού συμβουλίου και μετέπειτα πρόεδρος της Αλγερίας (1976-1978), στις 10 Απριλίου 1974, σε ομιλία του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, είπε μεταξύ άλλων, επί λέξει, τα ακόλουθα : «Μια ημέρα, εκατομμύρια άνθρωποι θα εγκαταλείψουν το νότιο ημισφαίριο για να μεταβούν στο βόρειο ημισφαίριο. Και δεν θα πάνε εκεί ως φίλοι, διότι θα πάνε εκεί  για να το κατακτήσουν. Και θα το κατακτήσουν με τα παιδιά τους. Οι κοιλιές των γυναικών μας θα μας δώσουν την νίκη».
Αρκετά χρόνια αργότερα, στις 28 Αυγούστου 2010, ο πρόεδρος της Λιβύης Muammar Gaddafi, κατά την διάρκεια επισήμου επισκέψεώς του στην Ρώμη, σε συνέντευξη τύπου είπε επί λέξει : «Το Ισλάμ πρέπει να γίνει η θρησκεία της Ευρώπης… Το πρώτο βήμα εξισλαμισμού της Ευρώπης, θα είναι η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή  Ένωση…»
Λίγα χρόνια νωρίτερα, στις 19 Δεκεμβρίου 2006, ο Gaddafi, σε συνέντευξή του στην
Figaro είπε : «χωρίς σπαθί, χωρίς πιστόλι…, τα 50 εκατομμύρια μουσουλμάνων στην Ευρώπη, θα την μετατρέψουν σύντομα σε μουσουλμανική ήπειρο»
Βεβαίως, οι δύο μουσουλμάνοι ηγέτες έχουν πεθάνει, όμως τα λόγια τους αντηχούν απειλητικά αν μάλιστα κατανοήσουμε ότι οι «προφητείες» τους δεν μοιάζουν να είναι λόγια τρελλών ή παρανοϊκών δικτατόρων, διότι αργά και σταθερά γινόμαστε μάρτυρες της επαλήθευσής τους.
Τάσος Καρ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις