ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Task force από Γιούνκερ για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα

Τα σοβαρά ζητήματα της ανθρωπιστικής κρίσης και της ανεργίας στην Ελλάδα απασχόλησαν τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ έμφαση δόθηκε στην ανεργία των νέων. Αυτό υποστηρίζουν οι πρώτες πληροφορίες μετά το τετ α τετ από το Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με το περιβάλλον του πρωθυπουργού, συμφωνήθηκε ότι, παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις, πρέπει
να διερευνηθούν οι δυνατότητες της καλύτερης δυνατής αξιοποίησης κονδυλίων που είναι ήδη διαθέσιμα, ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη και να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την καταπολέμηση της ανεργίας, ιδίως των νέων.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε να συγκροτηθεί άμεσα ειδική ομάδα, αποτελούμενη από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και στελέχη της προεδρίας της Κομισιόν, για να συντονίσει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε ότι η Ελλάδα δεσμεύτηκε για τη συγκρότηση της ομάδας δράσης (Task Force), επικεφαλής της οποίας θα είναι υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος θα συνομιλεί για το θέμα απευθείας με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, μάλιστα, ανέφεραν ότι η πρώτη συνάντηση της ομάδας αυτής θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.
Επίσης, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι στην κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιηθούν πόροι από:
  • Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (European RegionalDevelopment Fund)
  • Τα Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (European Social Fund)
  • Την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (Youth Employment Initiative)
  • Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (Fund for European Aid to the Most Deprived)
Αξίζει να σημειωθεί ότι στελέχη της Κομισιόν επισήμαναν τη χαμηλή απορροφητικότητα (της τάξης του 1%) που σημειώθηκε το 2014 από την προηγούμενη κυβέρνηση στα σχετικά κονδύλια.
Κομισιόν: Κεντρικό θέμα της συζήτησης η επιτάχυνση των εκροών των κοινοτικών κονδυλίων
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφερόμενος στη σημερινή δίωρη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είπε ότι κεντρικό θέμα των συζητήσεων ήταν η επιτάχυνση των εκροών των κοινοτικών κονδυλίων που η Ελλάδα έχει λαμβάνειν από τις Βρυξέλλες.
Ο εκπρόσωπος ανέφερε επίσης πως οι εργασίες του λεγόμενου Brussels Group θα συνεχιστούν, ενώ παράλληλα επισήμανε πως σε ό,τι αφορά τις επαφές των κοινοτικών υπηρεσιών με τις ελληνικές Αρχές, ρόλο θα διαδραματίσουν και τα στελέχη της υπάρχουσας Task Force που είναι εγκατεστημένα στην Αθήνα.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις