ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

Η Κασσάνδρα και ο Cashάνδρας

Το ελληνόφωνο στέλεχος του Ποταμιού, γνωστός πλέον και ως βαστάζος του ολλανδού Γερούν Νταϊσελμπλούμ, μετά το επικής δουλοφροσύνης  «Γερούν…γερά! Σπάστου τον τσαμπουκά!», προσφέρθηκε (όπως λέει ο ίδιος) να απαλλάξει το Ποτάμι από την …τοξική παρουσία του και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.
Βρε Λυκούργο μας, γιατί μας το έκανες αυτό;; Μέχρι εδώ καλά τα πήγες και άξιος ο μισθός σου. Όμως οι πατριώτες
θυσιάζουν ακόμη και την ζωή τους για την πατρίδα τους κι’εσύ κιότεψες επειδή κάποιοι ανθέλληνες έγραψαν στο Facebook διάφορες χαζομαρίτσες;;  Αλλά και  τι νομίζεις ότι πέτυχες;; Εσύ μπορεί να έφυγες αλλά τα νερά στο  Ποτάμι παραμένουν θολά, πολύ θολά και βρώμικα.
Ταλαίπωρε Λιαρόπουλε, αυτοαποκαλείσαι  Κασσάνδρα. Όμως μπερδεύτηκες διότι η Κασσάνδρα ήταν γυναίκα και έκανε σωστές προβλέψεις. Εσύ Λυκούργο μου είσαι άνδρας οπότε καλύτερα θα ήταν να παρομοίαζες τον εαυτό σου με τον Κάλχα, αλλά και πάλι δεν θα σου καθόταν καλά γιατί ο Κάλχας ήταν οιωνοσκόπος.  
Συνελόντι ειπείν, άλλο οιωνοσκόπος και άλλο καιροσκόπος, άλλο Κασσάνδρα και άλλο Cashάνδρας.
Άσχετο:  Κάθε φορά που διαβάζω στο Facebook διάφορες cashανδρίες έρχεται στο μυαλό μου η παραλλαγή της γνωστής λαϊκής θυμοσοφίας : την μαλακία πολλοί αγάπησαν, τον μαλάκα ουδείς.
Δ.Μ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις