ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν μας αλλάζει την ψυχή του κόσμου η καταφρόνια >>> το φέσι του Οθωμανού, του Γερμανού η μπότα! >>> Και ξέρουμε το πώς κυλούν της λευτεριάς τα χρόνια: >>> δύσκολα είναι, καθώς λεν, τα εκατό τα πρώτα!
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

"Επιδημία" ύπνου...

Οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού στο βόρειο Καζακστάν, έχουν πέσει θύματα μιας περίεργης «ασθένειας». Στο σχεδόν μόνιμα χιονισμένο Καλάτσι, οι κάτοικοι αποκοιμούνται στα καλά καθούμενα και ορισμένοι από αυτούς για μερικές ημέρες.
Η «επιδημία» του ύπνου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010 και σήμερα, πέντε χρόνια μετά δεν έχει εξηγηθεί το περίεργο αυτό φαινόμενο. Ορισμένοι υπέθεταν ότι η υπερκατανάλωση βότκας-μπόμπας ήταν η
εξήγηση, όμως επειδή ο ύπνος «έπληττε» και τα μικρά παιδιά, η θεωρία αυτή σύντομα εγκαταλείφθηκε.
Σήμερα οι υποψίες στρέφονται στο ραδόνιο, ένα ραδιενεργό αέριο που ενδέχεται να εκλύεται
από τις εγκαταστάσεις ενός παλαιού ορυχείου ουρανίου που έπαυσε να λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια. Όμως ο διευθυντής του εθνικού κέντρου προστασίας από την ραδιενέργεια είναι κατηγορηματικός : το ραδόνιο, αν και χρησιμοποιείται στις χειρουργικές επεμβάσεις ως αναισθητικό, δεν ευθύνεται για την «επιδημία» ύπνου στο  Καλάτσι.
Μέχρι λοιπόν να λυθεί το μυστήριο, εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχηθούμε στους κατοίκους «καλό ύπνο»…
Α.Α.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις