ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν μας αλλάζει την ψυχή του κόσμου η καταφρόνια >>> το φέσι του Οθωμανού, του Γερμανού η μπότα! >>> Και ξέρουμε το πώς κυλούν της λευτεριάς τα χρόνια: >>> δύσκολα είναι, καθώς λεν, τα εκατό τα πρώτα!
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Μπάχαλο έγιναν τα πρώην συνεταιράκια

Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν τα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση ότι «τον Ιούνιο του 2012 παρέλαβε χάος και παράλληλα ότι στόχος της ΝΔ πρέπει να είναι η διατήρηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ΝΔ».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ:
«Η ΝΔ μετέχει στην κυβέρνηση από το Νοέμβριο του 2011 και όχι από τον Ιούνιο του
2012. Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η…εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής είχε προχωρήσει κατά το 80% των στόχων – δημοσιονομικών και διαρθρωτικών.
Από τον Ιούνιο του 2012 έως σήμερα συμπληρώθηκε το υπόλοιπο, αλλά με μια κυβέρνηση  συνεργασίας που δεν θα υπήρχε και δεν θα λειτουργούσε χωρίς τη συμμετοχή και τον κόπο του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Σαμαράς οφείλει  επίσης να θυμάται ότι η αντιμνημονιακή φάση της ΝΔ και η σύμπλευση με το ΣΥΡΙΖΑ και ακραίες δυνάμεις έως τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για αυτό που έγινε τελικά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Πράγματι η ΝΔ δεν υπέστη την εκλογική βλάβη που υπέστη το ΠΑΣΟΚ, κι αυτό συνέβη σε μεγάλο βαθμό γιατί το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε με συνέπεια το δρόμο της ευθύνης, χωρίς στροφές 180 μοιρών, χωρίς εκφοβισμούς και χωρίς την τεχνητή υποστήριξη του εκλογικού συστήματος και του μπόνους των 50 εδρών.
Αν πάντως ο κ. Σαμαράς έχει ως βασικό στόχο να κρατήσει ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ΝΔ, δεν έχει παρά να αξιοποιήσει την κ. Γκερέκου και να αναδείξει το ηθικό και  πολιτικό υπόβαθρο της συνεργασίας τους.
Κάθε μέρα που περνάει η ΝΔ απλώς αποδεικνύει ότι δεν κατάλαβε τίποτα από την μεγάλη προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις