ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Πρέπει να σεβαστούμε τις υπογραφές των προηγούμενων πρωθυπουργών;

Στα 20 περίπου δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ανέρχονται οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες το τελευταίο τρίμηνο. Που πηγαίνουν όμως όλα αυτά τα χρήματα; Κυρίως για την αγορά γερμανικών ομολόγων κ.λ.π.
Δηλαδή τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε υπαρξιακή σύγκρουση με τη Γερμανία, την ίδια στιγμή Έλληνες σηκώνουν τα χρήματά τους από
τη χώρα τους και ενισχύουν οικονομικά τον αντίπαλο.
Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι στην Ευρωζώνη επικρατεί ένα σημαντικός οικονομικός κανόνας. «Η μεν διακίνηση του χρήματος είναι ελεύθερη, τις δε τράπεζες του κάθε κράτους τις διασώζει μόνος του ο αντίστοιχος λαός».
Μια παραβίαση μόνο υπήρξε από τον πιο πάνω κανόνα. Τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες δεν τις έσωσαν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, αλλά εμείς οι Έλληνες, με τις υπογραφές των κ.κ. Παπανδρέου, Βενιζέλου και Σαμαρά.
Τώρα λοιπόν, με τις υπογραφές αυτές, γίναμε αποικία χρέους και οι πιο πάνω λαοί μας κουνούν το δάχτυλο λέγοντας ότι το κράτος έχει συνέχεια και πρέπει να σεβαστούμε τις υπογραφές των ανωτέρω πολιτικών μας.
Αναρωτιόμαστε: Πρέπει να τις σεβαστούμε;
Πέτρος Χασάπης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις