ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Η Συνωμοσία των Ηλιθίων

Δημήτρης Τζιώτης
Αυτή η πολιτική κατάντησε βαρετή. Πολύ βαρετή. Είμαστε στο χείλος του γκρεμού. Δεν πάει άλλο. Βγείτε στους δρόμους και διεκδικήστε. Ξεσηκωθείτε. Επαναστατείστε.
Όλα τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στην Ελλάδα. Εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία. Ας σταματήσουμε να την ξεφτιλίζουμε. Ας γίνουμε, επιτέλους, η αλλαγή που  θέλουμε. Αν τη θέλουμε. Πολλοί φταίνε για εδώ που
φτάσαμε. Κανείς, όμως, δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Επιτέλους, ας αποφασίσουμε τι θέλουμε. Και όλοι μαζί να το διεκδικήσουμε. Αν δεν αποφασίσουμε εμείς, θα συνεχίζουν να αποφασίζουν άλλοι για εμάς. Αν δεν κοιτάξουμε εμείς το συμφέρον μας, θα επιβάλλουν αυτοί το δικό τους. Και καλά θα κάνουν.
Όλες οι χώρες του κόσμου ενδιαφέρονται για τις εκλογές στην Ελλάδα. Και η Ελλάδα κοιμάται. Η ατζέντα αυτών των εκλογών είναι ντροπή. Και όλοι το ανέχονται. Για άλλη μια φορά επικρατεί η συνωμοσία των ηλιθίων. Σταματήστε τους. Έτσι λειτουργεί το πολιτικό σύστημα. Οι μέτριοι και οι φοβικοί συνωμοτούν κατά της κοινής λογικής. Ποτέ δεν υπηρετείται το εθνικό συμφέρον. Εξυπηρετείται μόνο το συμφέρον των ηλιθίων.
Σε ποια χώρα του κόσμου, θα αρνιόταν ο πρωθυπουργός να παραστεί σε debate, σε μια συζήτηση με τον υποψήφιο διάδοχό του, και όλα τα ΜΜΕ θα σφύριζαν αδιάφορα; Ποια άλλη κοινωνία θα ανεχόταν κάτι τέτοιο; Ο δημόσιος διάλογος μεταξύ των δύο υποψηφίων πρωθυπουργών δεν είναι ραντεβουδάκι γνωριμίας. Κρίνεται το μέλλον μας και πρέπει να γνωρίζουμε όλη την αλήθεια. Είναι ηθική τους υποχρέωση.
Η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπημένη. Δεν θα τη χρεοκοπήσει κανένας Σύριζα. Τα νούμερα δεν βγαίνουν και το κρύβουν γιατί βολεύονται, όπως και τότε που μπήκαμε στο Ευρώ.
Τα μνημόνια δεν έλυσαν τίποτα. Όλα τα μεγάλα θέματα αναβλήθηκαν. Αμάν πια με τη μικροπολιτική και τις μεταρρυθμισούλες. Η γενιά των Μνημονίων φόρτωσε τα χρέη στις γενιές του μέλλοντος. Τίποτε άλλο δεν έχει γίνει. Χρωστάμε περισσότερα από όσα μπορούμε να πληρώσουμε. Και θα χρωστάμε για μια ζωή.
Υποθήκευσαν τη ζωή μας και το ανεχόμαστε. Επαναστατείστε. Ξεσηκωθείτε. Τα Μνημόνια έγιναν για να σωθούν οι ξένες τράπεζες από τα βάρη που είχαν στην Ελλάδα. Όχι για να σωθεί η Ελλάδα. Δεχτήκαμε να πληρώσουμε όσα χρωστάμε, χωρίς να απαιτήσουμε όσα μας χρωστούν. Γιατί το πρόβλημα είναι μόνο η Ελλάδα; Γιατί φταίμε μόνο εμείς που χρωστάμε και δεν φταίει η Γερμανία που χρωστάει σε εμάς; Ας γίνει επιτέλους μια τελική και Δίκαιη Συμφωνία για να τελειώνουμε.

Ας τελειώνουμε με το παρελθόν. Και, αν μπορούμε, ας σκίσουμε τα Μνημόνια και ας φτιάξουμε, επιτέλους, ένα κράτος σοβαρό από την αρχή. Η Μεταπολίτευση χρειάζεται ένα τέλος και μια αρχή. Μεταπολίτευση σημαίνει αλλαγή Πολιτεύματος.
Αλλαγή του Συντάγματος, όχι μόνο τροποποίηση κάποιων άρθρων. Ο Λαός αφήνει πίσω το παρελθόν κι αλλάζουμε σελίδα. Έτσι μόνο μπορεί να δημιουργηθεί η Νέα Ελλάδα.

Το παρελθόν δεν είναι μόνο κάποιοι άλλοι. Είναι κι εμείς. Είναι ο κακός μας εαυτός. Είναι οι αλήθειες που κρύβουμε. Αυτά που ξέρουμε και δεν λέμε. Αυτά που θέλουμε και δεν κάνουμε. Η αποδοχή της συνωμοσίας των ηλιθίων.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις