ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015

Απίστευτη ρελάνς Βενιζέλου: Ναι σε εξεταστική για το μνημόνιο! Ρόμπα ο Σαμαράς, φυλακή ο Παπανδρέου…

Η επίσημη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ με τη δημιουργία του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου συνεπιφέρει γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.  
Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Μια από αυτές είναι η αναβίωση της συζήτησης για Εξεταστική Επιτροπή με θέμα το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο. Υπενθυμίζεται ότι αυτή την είχε προτείνει και μάλιστα με έμφαση και δεσμευτικό τρόπο πριν τις εκλογές του 2012 ο Αντώνης Σαμαράς, για να την… ξεχάσει αμέσως
μετά, όταν χρειάστηκε τις ψήφους του Ευάγγελου Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αναρριχηθεί στην πρωθυπουργία. Έκτοτε τα Μέσα Ενημέρωσης που στήριζαν την απερχόμενη συγκυβέρνηση, φρόντισαν ώστε η δέσμευση Σαμαρά να… ξεχαστεί.
Τώρα, όμως, η ανακοίνωση του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, επιτρέπει στον Ευάγγελο Βενιζέλο να εμφανίσει τον μεγάλο εσωπαραταξιακό του αντίπαλο ως «τον άνθρωπο που μας έβαλε στο Μνημόνιο», και να κρατήσει για τον εαυτό του την εικόνα εκείνου που «συντελεί ώστε να βγούμε από το Μνημόνιο».
Συνεπώς στις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να δούμε μια επιχείρηση ταύτισης του Παπανδρέου με το Μνημόνιο και του Βενιζέλου με την προσπάθεια απεμπλοκής από αυτό. Και μετά τις εκλογές, ανάλογα και με τις πολιτικές συνθήκες που θα διαμορφωθούν τότε, το ΠΑΣΟΚ θα συναινέσει, αν δεν πρωταγωνιστήσει, στη δημιουργία Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις