ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Με αεροπλάνα και βαπόρια…

Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια λένε οι στίχοι του τραγουδιού του Σαββόπουλου, με αεροπλάνα και βαπόρια προσπαθούν να μας πείσουν οι προπαγανδιστές των κομμάτων της πρώην συγκυβέρνησης για να κάνουμε το ίδιο λάθος και να τους εμπιστευτούμε ξανά το πηδάλιο. Με έναν άπειρο πιλότο να λέει στους επιβάτες ότι πετάει για πρώτη φορά, και δύο καπετάνιους που τσακώνονται πάνω στο τιμόνι του πλοίου, για το που βρίσκεται το λιμάνι, προσπαθούν να πείσουν τους ιθαγενείς ψηφοφόρους ότι εκείνοι είναι έμπειροι, ξέρουν, ενώ αυτοί που έρχονται είναι
άσχετοι, ανίδεοι και δεν ξέρουν την τύφλα τους.
Αλήθεια, πόσο ηλίθιος, πόσο κακόγουστος αλλά και πόσο ολιγοφρενής μπορεί να αποδειχθεί ο έλληνας πολίτης-ψηφοφόρος που είναι δυνατόν να επιλέξει τους κυβερνήτες του με γνώμονα τις συγκεκριμένες θλιβερές τηλεοπτικές διαφημίσεις των δύο πρώην συγκυβερνούντων κομμάτων.
Ανησυχούν, λένε, μήπως γίνει «ατύχημα»,  οι εκλογές δείξουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και τότε η χώρα με σιγουριά θα πέσει στα βράχια, θα συντριβεί.  Μα τόσα χρόνια, το πλοίο, η Ελλάδα, χάρη στα δικά τους «έμπειρα» και «στιβαρά» χέρια πέφτει από ξέρα σε ξέρα και από ύφαλο σε ύφαλο. Χάρη σε αυτούς η χώρα πετάει με συνεχείς αναταράξεις, χαμένη στην ομίχλη και στις καταιγίδες, χωρίς προορισμό και πλέον χωρίς καύσιμα.
Αλλά δεν είναι μόνον η χώρα, είναι κυρίως οι πολίτες, οι επιβάτες των πλοίων και αεροπλάνων της άθλιας τηλεοπτικής προπαγάνδας. Ταξιδεύουμε λοιπόν σαν λαθρομετανάστες στιβαγμένοι  στα αμπάρια κάποιου δουλεμπορικού σαπιοκάραβου που ξέμεινε μεσοπέλαγα με θαλασσοταραχή και θα πρέπει όπως μας λένε, να περιμένουμε καμιά εικοσαριά χρόνια μέχρι να επισκευαστούν οι μηχανές, για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στον προορισμό, των πεπρωμένων της φυλής και άλλες τέτοιες μπουρδολογίες.
Ακόμη μέχρι και σήμερα δεν μας λένε αν τελικώς η χώρα πτώχευσε ή όχι. Βεβαίως οι έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά τι έχει συμβεί και τι τους έχει συμβεί. Όμως το απερχόμενο πρωθυπουργικό δίδυμο, Σαμαράς-Βενιζέλος, με περίσσιο θράσος και ακατάσχετη ψευδολογία, περηφανεύονται ακόμη και σήμερα ότι μας έσωσαν από τον γκρεμό και αποφύγαμε την χρεοκοπία. Την ίδια στιγμή όμως, όταν οι πολίτες ζητούσαν τα αυτονόητα που αρμόζουν σε ευρωπαίους πολίτες, όπως θέλουν να λένε ότι είμαστε, η συγκυβέρνηση αρνιόταν με το πρόσχημα ότι δεν υπήρχαν περιθώρια παροχών σε μια πτωχευμένη χώρα.     

Τώρα, η ώρα της κάλπης, η ώρα της επιλογής έφθασε. Τα κυβερνητικά συνεταιράκια βάρεσαν διάλυση στο μνημονιακό μαγαζί τους και ζητούν ξανά την ψήφο μας για να συνεχίσουν το έργο τους. Ο μεν Αντώνης, ικετεύει για μια αξιοπρεπή  ήττα στην δεύτερη θέση, ο δε εξουσιομανής Ευάγγελος, εκλιπαρεί τους πολίτες για να του δώσουν την τρίτη θέση για την οποία όμως ξερογλύφεται και ο σακιδιοφόρος αρχηγός Σταύρος ο ποταμίσιος.
Ελπίζω ότι οι πτωχευμένοι έλληνες πολίτες που εδώ και μια πενταετία ανέχονται τα πάνδεινα που τους επιβλήθηκαν βιαίως από τα μνημόνια, να έβαλαν μυαλό.
Εύχομαι η ψήφος της Κυριακής να συντρίψει τον μνημονιακό ταλιμπανισμό της τροϊκανής συγκυβέρνησης και όλους τους εκφραστές της, να αποδείξει ότι αγνοεί επιδεικτικά τα τηλεοπτικά-διαφημιστικά φοβικά σύνδρομα και τους παπαγάλους της καταστροφολογίας,  και βεβαίως να καθορίσει με αποφασιστικότητα το μέλλον της χώρας.
Πιστεύω πως η ψήφος της Κυριακής θα έχει και σημαντικά παράπλευρα κέρδη για την Ελλάδα, τον λαό και το πολιτικό σύστημα. Την ερχομένη Δευτέρα θα ανοίξουν οι θύρες εξόδου για να τις διαβούν και να φύγουν οριστικά από την ζωή του τόπου, από την ζωή μας όλοι όσοι μας οδήγησαν στην καταστροφή, μας έκλεψαν, μας ταπείνωσαν, μας κορόϊδεψαν, μας πρόδωσαν, μας έκαναν να χάσουμε την αξιοπρέπειά μας, στο όνομα ενός μπαμπούλα που τον ονόμασαν χρέος, μιας απάτης που την ονόμασαν αποφυγή από την χρεοκοπία και μιας χίμαιρας που την ονόμασαν success story.
Γιάννης Δαραβίγκας

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις