ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Οι γελοίοι και ο γελοίος

Κοντά ένα χρόνο τώρα, οι συγκυβερνήτες μας διαλαλούν από τα κανάλια ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα. Αλλά και οι διάφοροι «πρόθυμοι» εθνοπατέρες, μας έχουν κατ΄ επανάληψη διαβεβαιώσει ότι δεν θα ψηφίσουν νέα μέτρα.
Σήμερα μαθαίνουμε ότι για χάρη της τρόϊκα οι χρεωκοπημένοι σωτήρες της χρεωκοπημένης Ελλάδας, ετοιμάζονται να αυξήσουν τον ΦΠΑ, να περικόψουν μισθούς και συντάξεις(;), να βάλουν χέρι στα όρια ηλικίας που τα βάφτισαν ήδη ως μεταρρυθμίσεις. Άντε λοιπόν να δούμε αν και όταν έλθουν τα νέα αυτά μέτρα στην Βουλή πόσοι και ποιοι «πρόθυμοι» θα τα υπερψηφίσουν.
Πάντως σήμερα, παρακολουθώντας τον ξεκαρδιστικό διάλογο από τα τηλεπαράθυρα  του ΑΝΤ1, μεταξύ του δημοσιογράφου κ. Παπαδάκη και του κατ΄ ευφημισμόν  εκπροσώπου του λαού, Άδώνιδος Γεωργιάδη, ο οποίος για να μην ξεχνιόμαστε είχε ταχθεί κατά του επιδόματος
θέρμανσης, μου δημιουργήθηκαν μια βεβαιότητα και μια απορία.
Είμαι βέβαιος λοιπόν ότι ο συρφετός των Γεωργιάδηδων, των Μελάδων και των λοιπών υπερασπιστών των συμφερόντων του λαού, ΚΑΙ τα νέα μέτρα θα στέρξουν ΚΑΙ πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκλέξουν.
Από τον ίδιο διάλογο όμως μου δημιουργήθηκε και μια απορία. Θεωρούσα, μέχρι σήμερα, ότι ο δημοσιογράφος κ. Παπαδάκης, είναι ευφυής άνθρωπος. Όταν όμως στο αποκορύφωμα της ανταλλαγής «φιλοφρονήσεων» με τον τηλεβουλευτή-τηλεβιβλιοπώλη Γεωργιάδη, ο κ. Παπαδάκης τον ρώτησε «μήπως είσαι γελοίος;;», έχασα πάσαν ιδέαν. 
Κύριε Παπαδάκη προς τι το ερωτηματικό;;  Ακόμα δεν έχετε πεισθεί, ακόμα αμφιβάλλετε για το γελοίον του ανθρώπου;;   
Υστερόγραφο: Κύριε Παπαδάκη, στις συζητήσεις με τους προσκεκλημένους σας να έχετε πάντα κατά νου αυτό που είπε ο François de La Rochefoucauld : «Δεν γίνεται κανείς γελοίος με τις ιδιότητες που έχει, αλλά με τις ιδιότητες που προσποιείται ότι έχει».
Δ.Μ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις