ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Βγάζουν τον ΕΝΦΙΑ από την ρύθμιση οφειλών

Γιώργος Παππούς
Πριν καλά- καλά στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών στο νόμο για την πολυδιαφημισμένη ρύθμιση οφειλών, η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμνα και υπό την ασφυκτική πίεση της Τρόικας, «εξαιρεί» τις απλήρωτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ από τη δυνατότητα ρύθμισης σε περισσότερες από 12 δόσεις.
Η κίνηση αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αφού συνοδεύεται ουσιαστικά από "άδειασμα" της Κ. Σαββαϊδου, η οποία δημοσίως δήλωσε το πρωί ότι ο νόμος δεν διαχωρίζει τις οφειλές κι ότι συμπεριλαμβάνονται οι οφειλές του ΕΝΦΙΑ.
Το άτυπο σημείωμα του υπουργείου Οικονομικών
που άναψε «φωτιές», αναφέρει τα εξής:
«Σχετικά με δημοσιεύματα, διευκρινίζεται ότι:
  • Δεν αλλάζει ο αριθμός των δόσεων όπως και οι όροι του διακανονισμού αποπληρωμής οφειλών προς το δημόσιο. Παραμένουν από 72 έως 100.
  • Η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ, η δόση του Σεπτεμβρίου εφόσον δεν έχει πληρωθεί θα μπει στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων. 
  • Οι υπόλοιπες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ως μη ληξιπρόθεσμες, ή θα πληρωθούν ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων».
Σύμφωνα με στελέχη του ΥΠΟΙΚ, η τροπολογία που είναι αναγκαία και θα έρθει στη Βουλή έως το τέλος της εβδομάδας, είναι κίνηση... δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών (περίπου 4 εκατομμύρια) έχει υπόλοιπο ΕΝΦΙΑ που δεν μπορεί να ρυθμιστεί σε περισσότερες από 10- 12 δόσεις, αφού η ελάχιστη δόση είναι 50 ευρώ, η διατήρηση του νόμου ως έχει (προβλέπει τη δυνατότητα ρύθμισης ως 100 δόσεις και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών) ουσιαστικά ευνοεί τις μεγάλες οφειλές ΕΝΦΙΑ άρα τις μεγάλες ακίνητες περιουσίες! Το ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι γιατί δεν είχε αναλυθεί με τέτοιο τρόπο η επίμαχη διάταξη, όταν ψηφίστηκε στη Βουλή πριν από μερικές μόνο ημέρες.
Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα πάρει πίσω και τη δυνατότητα για ρύθμιση σε περισσότερες δόσεις της τελευταίας δόσης του φόρου εισοδήματος.

http://www.iefimerida.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις