ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Τρελλοί ή απατεώνες;;;

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
 Είκοσι τέσσερις ώρες πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, για τη ρύθμιση με 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών, έφτασε στο σπίτι Έλληνα φορολογουμένου το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Οκτωβρίου (τα πλήρη στοιχεία του υπάρχουν στο Newsbomb.gr) ένα έγγραφο από το υπουργείο Οικονομικών με το οποίο:
Τον καλούν να πληρώσει άμεσα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, για τις οποίες εννοείται ότι ψηφίζεται νομοσχέδιο σήμερα (23/10/2014), για τη διευκόλυνση με 100 ή 70
δόσεων των οφειλετών του δημοσίου.
Δηλαδή, την ώρα που ο πρωθυπουργός εμφανίζεται έξαλλος με την καθυστέρηση της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα, το υπουργείο Οικονομικών στέλνει σε Έλληνα φορολογούμενο εντολή να τακτοποιήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, αυτές για τις οποίες περιμένει την πολυσυζητημένη ρύθμιση.
«Αυτά που οφείλω», μας αποκαλύπτει ο Έλληνας φορολογούμενος, «δεν πρόκειται για ρυθμισμένα χρέη, δεν πρόκειται για δόση Οκτωβρίου από ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κλπ., που όπως άκουσα πρέπει να πληρωθεί για να έχεις δικαίωμα ένταξης στη νέα ρύθμιση.
Πρόκειται για οφειλές από τον φόρο εισοδήματος που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες το Σεπτέμβριο, δηλαδή για οφειλές που θα ενταχθούν στο πακέτο των νέων δόσεων.
Χθες στις 3.15 το μεσημέρι, ακριβώς την ώρα που τα ΜΜΕ προσπαθούσαν να πείσουν τον Έλληνα πολίτη ότι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος αναζητούν τάχιστα λύση, το υπουργείο Οικονομικών έγραφε στα παλιά του παπούτσια τις συσκέψεις και την 'οργή' των κυβερνόντων και έστελνε e-mail με την υπογραφή της αρμόδιας διευθύντριας είσπραξης εσόδων, κυρίας Χαράς Μαυρίδου. Και ρωτάω: το υπουργείο Οικονομικών δεν άκουσε τίποτα για τη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων που περιμένουμε για να ρυθμίσουμε τα χρέη μας; Ή αγνοεί την ελληνική κυβέρνηση και εκτελεί εντολές της τροϊκανής κυβέρνησης;»
Το e-mail που στάλθηκε στον Έλληνα φορολογούμενο γράφει τα εξής:
«Αγαπητέ κύριε, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε την 20η /10/2014 στα ηλεκτρονικά αρχεία της ΓΓΔΕ διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες οφειλές σας και σας καλούμε να προβείτε άμεσα στην τακτοποίησή τους.
Μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ έχετε τη δυνατότητα να πληροφορηθείτε τα στοιχεία της οφειλής σας, να εκτυπώσετε την ταυτότητα οφειλής Τ.Ο για την πληρωμή μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ και να υποβάλετε αίτηση για υπαγωγή σε ρύθμιση.»
Άραγε, τρελοί ή απατεώνες παίζουν με την απελπισία του κόσμου, που αγωνίζεται να σωθεί από τις δαγκάνες της εφορίας;

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις