ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Οι χαμένες πρωθυπουργοώρες, υπουργοώρες, αρμοδιοφορεωνώρες…

Με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες στην Αττική, ανέσυρα από την μνήμη μου το σκηνικό που είναι πάντα το ίδιο και που άλλοι το ζουν ενώ κάποιοι άλλοι, οι τυχεροί που δεν ήρθε ακόμη η ώρα τους να το ζήσουν, το παρακολουθούν από τις τηλεοράσεις. 
Όταν πιάσει μια δυνατή βροχή στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη περιοχή το σενάριο είναι πάντα το ίδιο και λαμβάνει διαστάσεις
τραγωδίας όταν υπάρχουν νεκροί.  Οι κατεστραμμένες περιουσίες, η αγανάκτηση, οι ύβρεις, οι κατάρες και το ξέσπασμα των πολιτών που υπέστησαν χθες και υφίστανται διαχρονικά τα επίχειρα των εκλογικών επιλογών τους.
Αλλά και η εκάστοτε κυβέρνηση, στο ίδιο σκηνικό, με δηλώσεις αρμόδιων και μη, υπουργών, βουλευτών  κλπ καθησυχάζει τους ιθαγενείς ότι  «ο κρατικός μηχανισμός κινήθηκε αστραπιαία», «η καταγραφή των ζημιών θα αρχίσει από αύριο», «όσοι  υπέστησαν ζημιές θα αποζημιωθούν» και για να δοθεί μάλιστα η αρμόζουσα στις περιστάσεις σοβαρότητα, συγκαλείται «εκτάκτως σύσκεψη» που συνήθως γίνεται κάπου εκεί, γύρω στα μεσάνυχτα, στην οποία συμμετέχουν «ο πρωθυπουργός και αρμόδιοι φορείς». Κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια.
Αλήθεια, αναλογιστείτε πόσες πρωθυπουργοώρες, υπουργοώρες, αρμοδιοφορεωνώρες  έχουν σπαταληθεί για την συμμετοχή σε έκτακτες συσκέψεις που γίνονται μετά από κάποια καταστροφή.
Αλήθεια αναλογιστείτε ότι αν αυτές οι χαμένες ώρες είχαν διατεθεί διαχρονικά για την δημιουργία και κατασκευή των αναγκαίων υποδομών δεν θα υπήρχαν τόσες και πολλές καταστροφές, δεν θα υπήρχαν νεκροί και δισεκατομμύρια ζημιών. Όμως έτσι λειτουργεί το σύστημα που εσείς επιλέγετε διαχρονικά. Λειτουργεί με πρακτικές νταβατζή, φυλάρχου προς ιθαγενείς, πατερούληδων προς λαουτζίκο, κοντολογίς επιτήδειων πολιτικών απέναντι σε ηλίθιους ψηφοφόρους.
Άντε λοιπόν περαστικά μας και πάμε γι’ άλλα…
Δ.Μ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις