ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Ούτε ευρώ δεν πήραν από την Ε.Ε. για την ανεργία

Όπως αποκαλύπτει το Βερολίνο από τα 9,7 δισ. που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ούτε ένα ευρώ αφού τα προγράμματα που παρουσίασε η χώρα μας κρίνονται ως ανεπαρκή
Μπορεί ο Σαμαράς να πηγαίνει στη Σύνοδο Κορυφής για την απασχόληση όμως μέχρι τώρα όπως φαίνεται η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανεπαρκής.
Από τα 9,7 δισ. που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η
κυβέρνηση δεν κατάφερε να φέρει στη χώρα μας ούτε ένα ευρώ, την ώρα που η Ισπανία εξασφάλισε 600 εκατ. ευρώ και η Ιταλία 400 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών μολονότι η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» στην ανεργία και δεύτερη, μετά την Ισπανία, στην ανεργία των νέων, δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια της Ε.Ε. που προορίζονται για την απασχόληση.
Ανώτατος Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε χθες (Τρίτη) στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι «για άγνωστο λόγο η Επιτροπή έχει μπλοκάρει τα κονδύλια για την ανεργία· προφανώς επειδή δεν εγκρίνει τα προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας που έχει παρουσιάσει η Ελλάδα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας, που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο, διατίθενται συνολικά 9,7 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 6 δισ. ευρώ προορίζονται για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.
Συνολικά, οι 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. έχουν παρουσιάσει 40 προγράμματα, ενώ για παράδειγμα οι Γαλλία και Ισπανία έχουν λάβει μέχρι στιγμής συνολικά 1 δισ. ευρώ (600 εκατ. η Ισπανία και 400 εκατ. η Γαλλία).
Στην 3η σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  για την απασχόληση, που πραγματοποιείται σήμερα (Τετάρτη) στο Μιλάνο, θα παραβρεθούν ο Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
Αργά χθες το βράδυ πηγή του ελληνικού υπουργείου Εργασίας απέρριψε τα όσα είπε ο Γερμανός αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει απορροφήσει 130 εκατ. από τα συνολικά 390 που δικαιούται για τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας.
Πηγή: efsyn.gr 

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις