ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ο εξευτελισμός της βουλής

Κώστας Χαρδαβέλας
Σιχαίνομαι τις ακραίες εκφράσεις και τους λαϊκισμούς, αλλά αυτό που έγινε χθες στη βουλή για να ψηφιστεί τελικά ο ΕΝΦΙΑ, ναι, είναι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και ο πλήρης εξευτελισμός του κοινοβουλίου.
 Πού γίνεται αλλού στον πολιτισμένο κόσμο (εκτός ίσως κάποιων χωρών της μπανάνας στην Αφρική με τους φύλαρχους) να αντικαθίστανται βουλευτές, που δεν θέλουν να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο, με άλλους βουλευτές, πλήρως υποταγμένους, για να
ψηφίσουν το πολυπόθητο «ναι».
Δεν έχει ξαναγίνει αυτό σε δημοκρατικό πολίτευμα. Γιατί έτσι, πολύ απλά, δεν μπορεί να λειτουργήσει η δημοκρατία. Όταν αντικαθιστάς τους «όχι» με τους «ναι» δεν νοθεύεις απλά το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας, αλλά πυροβολείς στην καρδιά του το ίδιο το πολίτευμα.
Τι έχουμε τώρα μπροστά μας; Κάποιους δήθεν τσαμπουκάδες και «αντιστασιακούς βουλευτές» της συμπολίτευσης (που όμως στο παρελθόν έχουν ψηφίσει και με τα δύο τους χέρια τα μνημόνια) να σηκώνουν τη «σημαία της επανάστασης» και να λένε όχι στον ΕΝΦΙΑ.
Ξέρουν ότι βέβαια δεν πρόκειται έτσι να πέσει η κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές που τις τρέμουν (γιατί ξέρουν ότι δεν θα εκλεγούν, γιατί η κυβέρνηση θα σηκώσει αμέσως από τον «πάγκο» έτοιμους για όλα, για να ψηφίσουν το ναι στον ΕΝΦΙΑ).
Οπότε και τη δουλειά της κάνει η κυβέρνηση και οι δήθεν «επαναστάτες βουλευτές» δείχνουν στο λαό ότι αντιστέκονται στα αντιλαϊκά μέτρα, για τα «ψηφαλάκια τους ρε γαμώτο».
Και κάπως έτσι, οι «βολικοί βουλευτές» για μια ακόμη φορά πλένοντας τα πιάτα για την κυβέρνηση, δίνουν το μήνυμα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να τους ξαναβάλουν στα ψηφοδέλτια γιατί είναι πρόθυμοι για όλα.
Όσο για τη βουλή και τη δημοκρατία «δεν πάνε να γ....», όπως λέει και η αξιότιμη βουλευτής της Ν.Δ, Άννα Καραμανλή, για τον Γκίκα Χαρδούβελη.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις