ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ο εξευτελισμός της βουλής

Κώστας Χαρδαβέλας
Σιχαίνομαι τις ακραίες εκφράσεις και τους λαϊκισμούς, αλλά αυτό που έγινε χθες στη βουλή για να ψηφιστεί τελικά ο ΕΝΦΙΑ, ναι, είναι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και ο πλήρης εξευτελισμός του κοινοβουλίου.
 Πού γίνεται αλλού στον πολιτισμένο κόσμο (εκτός ίσως κάποιων χωρών της μπανάνας στην Αφρική με τους φύλαρχους) να αντικαθίστανται βουλευτές, που δεν θέλουν να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο, με άλλους βουλευτές, πλήρως υποταγμένους, για να
ψηφίσουν το πολυπόθητο «ναι».
Δεν έχει ξαναγίνει αυτό σε δημοκρατικό πολίτευμα. Γιατί έτσι, πολύ απλά, δεν μπορεί να λειτουργήσει η δημοκρατία. Όταν αντικαθιστάς τους «όχι» με τους «ναι» δεν νοθεύεις απλά το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας, αλλά πυροβολείς στην καρδιά του το ίδιο το πολίτευμα.
Τι έχουμε τώρα μπροστά μας; Κάποιους δήθεν τσαμπουκάδες και «αντιστασιακούς βουλευτές» της συμπολίτευσης (που όμως στο παρελθόν έχουν ψηφίσει και με τα δύο τους χέρια τα μνημόνια) να σηκώνουν τη «σημαία της επανάστασης» και να λένε όχι στον ΕΝΦΙΑ.
Ξέρουν ότι βέβαια δεν πρόκειται έτσι να πέσει η κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές που τις τρέμουν (γιατί ξέρουν ότι δεν θα εκλεγούν, γιατί η κυβέρνηση θα σηκώσει αμέσως από τον «πάγκο» έτοιμους για όλα, για να ψηφίσουν το ναι στον ΕΝΦΙΑ).
Οπότε και τη δουλειά της κάνει η κυβέρνηση και οι δήθεν «επαναστάτες βουλευτές» δείχνουν στο λαό ότι αντιστέκονται στα αντιλαϊκά μέτρα, για τα «ψηφαλάκια τους ρε γαμώτο».
Και κάπως έτσι, οι «βολικοί βουλευτές» για μια ακόμη φορά πλένοντας τα πιάτα για την κυβέρνηση, δίνουν το μήνυμα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να τους ξαναβάλουν στα ψηφοδέλτια γιατί είναι πρόθυμοι για όλα.
Όσο για τη βουλή και τη δημοκρατία «δεν πάνε να γ....», όπως λέει και η αξιότιμη βουλευτής της Ν.Δ, Άννα Καραμανλή, για τον Γκίκα Χαρδούβελη.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις