ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Μας φτύνουν στα μούτρα οι Ευρωπαίοι και εμείς λέμε ότι έπιασε ψιλόβροχο

Κώστας Χαρδαβέλλας
Αναγούλα μου προκαλεί η αδράνεια, η σιωπή, το κατεβασμένο κεφάλι της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτή την πρωτοφανή, εξευτελιστική για την Ελλάδα απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποζημιώσει όλους τους αγρότες που χάνουν από το ρωσικό εμπάργκο τα προϊόντα τους, εκτός από τους ροδακινοπαραγωγούς που κατά 70% είναι Έλληνες. 
Ακόμα και για τα αγγούρια της Ιταλίας και της Ισπανίας που δεν θα μπουν στη ρωσική αγορά θα πληρώσουν οι Ευρωπαίοι -εκτός από τα ελληνικά ροδάκινα.
Μιλάμε για κανονικό φτύσιμο σε μία Ελλάδα που έχει γίνει πια ο καρπαζοεισπράκτορας τη Ευρώπης.
Και φυσικά από την Αθήνα, μούγκα, σιωπή,  «ταμάμ εφέντι μ».
Τρελαμένοι ο δικοί μας ροδακινοπαραγωγοί από αυτή την
απόφαση που δεν τους περιλαμβάνει στις αποζημιώσεις έχουν κατέβει σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα για να συναντήσουν διάφορους υπουργούς.
Έσταξε η ουρά του γαιδάρου, όπως λένε. Θα τους υποσχεθούν διάφορα και από εδώ πάνε και οι άλλοι. Ενώ οι διάφοροι πολωνοί, αυστριακοί, γάλλοι αγρότες θα αποζημιώνονται τις επόμενες ημέρες με λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι δικοί μας θα μένουν απροστάτευτοι μπροστά σε μία ολική καταστροφή.
Και μην περιμένουν λεφτά από το ελληνικό κράτος γιατί όχι μόνο δεν υπάρχουν αλλά δεν θα το επιστρέψει και η Τρόικα να τους δώσουν.
Μιλάμε για μία παλικαρίσια ελληνική στάση απέναντι στην Κομισιόν… «η σιωπή των αμνών» αντί για μία σκληρή απάντηση σήμερα στα κεντρικά της ΕΕ του στυλ: «Ή πληρώνετε και τους δικούς μας ή σπάμε το εμπάργκο με τη Ρωσία μονομερώς καταγγέλλοντας και αρνούμενοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ κατά του Πούτιν».
Αλλά όπως λέει και ο σοφός λαός τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και τους ανάλογους κ…

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις