ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

Δεν αρμενίζουμε στραβά. Στραβός είναι ο γιαλός

Σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής LE FIGARO, με τίτλο  «οι (γάλλοι) φορολογούμενοι δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να πληρώσουν τους φόρους τους», αναδεικνύει ότι η υπερφορολόγηση που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες και τα λοιπά όργανα της Γερμανικής Ενώσεως δεν αφορά μόνον την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες. 
Στο αριστερό μέρος του γραφήματος εμφανίζεται ο αριθμός των «οχλήσεων» και άλλων διοικητικών μέτρων της εφορίας προς τους φορολογουμένους που ενώ το 2011 ήταν 4.510.000, μέσα σε δύο χρόνια, το 2013, υπερδιπλασιάστηκαν (9,9 εκατ.).
Σε ό,τι αφορά στoυς φόρους (στο δεξιό μέρος του πίνακα), φαίνεται ότι ενώ η φορολογία εισοδήματος το 2011 ήταν 176 δισ., το 2013 αυξήθηκε στα 215 δισ. 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η φορολογία των ακινήτων που το 2011 ήταν σχεδόν 500 δισ. και το 2013 έφθασε σχεδόν στα 553 δισ.
Συνεπώς το γερμανικό φορολογικό σχέδιο για υπερφορολόγηση αλλά και ουσιαστική δήμευση της ακίνητης περιουσίας εφαρμόζεται χωρίς διακρίσεις ανά την Ευρώπη. Δεν πρέπει λοιπόν να προξενούν εντύπωση τα αυξημένα εκλογικά ποσοστά των αντιευρωπαϊκών-σκεπτικιστικών κομμάτων αφού είναι προφανές ότι δεν αρμενίζουμε εμείς στραβά, αλλά ο γιαλός είναι εντελώς στραβός.
Δ.Μ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις