ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Το πράσινο ροκ συγκρότημα

Κώστας Χαρδαβέλλας
Πόσο ταιριάζουν αλήθεια αυτοί οι στίχοι που τραγουδάει η Πρωτοψάλτη, με το σημερινό ΠΑΣΟΚ που γιορτάζει τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του.
Είναι ακόμα ζωντανοί – μπαινοβγαίνοντας όμως στην Εντατική.
Σαν ροκ συγκρότημα – με τις διάφορες ομάδες, ομαδούλες, φατρίες, γκρουπάκια Παπανδρεϊκών και Βενιζελικών, με τις δικές τους συνιστώσες τέλος πάντων όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και πόση πίκρα, μελαγχολία, απογοήτευση κρύβει η όποια γιορτή θα γίνει τις επόμενες
ημέρες για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.
Ήμουν και ‘γω εκεί, σαν νέος δημοσιογράφος, σε εκείνη την πρώτη εμφάνιση του ΠΑΣΟΚ την 1η του Σεπτέμβρη του 1974, όταν ένας αποφασιστικός για ανατροπές Ανδρέας Παπανδρέου εμφανίστηκε στον ελληνικό λαό και μίλησε για μία μεγάλη Αλλαγή, για το λαό στην εξουσία, για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες.
Και θυμάμαι πολλούς παλιούς αγωνιστές του ΕΑΜ και Μακρονησιώτες που ήταν μέσα στην αίθουσα και βασανισμένους Αριστερούς σε εξορίες και φυλακές να δακρύζουν από ελπίδα και χαρά.
Μέχρι που ήρθαν οι Άκηδες, οι Μένιοι, οι Κοσκωτάδες και οι γνωστοί μακρυχέρηδες του ΠΑΣΟΚ και το έκαναν καλοκαιρινό το Κίνημα.
Τώρα την 1η Σεπτέμβρη θα γίνει λέει η γιορτή για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Μνημόσυνο θα κάνουν; Τελετή «εις μνήμη τεθνεώτων» θα κάνουν; Ή μήπως στο όνομα του Ανδρέα είναι μια καλή ευκαιρία να μαζέψουν τα κουρέλια ενός τσακισμένου κόμματος, πρώην Κινήματος, πρώην σταυροφόρου της αλλαγής και πρώην ελπίδας των κατατρεγμένων Ελλήνων;
Α και να μην το ξεχάσω σύντροφοι βάλτε στη θέση της Κάρμινα Μπουράνα καλύτερα το τραγουδάκι της Άλκηστη της Πρωτοψάλτη της φίλης μου που λέει «είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή… σαν ροκ συγκρότημα».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις