ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν μας αλλάζει την ψυχή του κόσμου η καταφρόνια >>> το φέσι του Οθωμανού, του Γερμανού η μπότα! >>> Και ξέρουμε το πώς κυλούν της λευτεριάς τα χρόνια: >>> δύσκολα είναι, καθώς λεν, τα εκατό τα πρώτα!
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

Οι πολιτικοί κουραδόμαγκες

Μέχρι χθες, με το κεφάλι σκυμμένο, ο Βενιζέλος ενέκρινε και επαύξανε και δικαιολογούσε τις κυρώσεις που επέβαλλε η ευρωπαϊκή ένωση κατά της Ρωσίας με αφορμή τα γεγονότα της Ουκρανίας. Οι διάφοροι πολιτικοί κουραδόμαγκες που αφθονούν στον τόπο μας θα πρέπει τώρα να δώσουν εξηγήσεις στους φρουτοπαραγωγούς  και στους εξαγωγείς ελληνικών γεωργικών προϊόντων στην Ρωσία, αφού ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε διάταγμα οικονομικών αντιμέτρων στις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορά στην απαγόρευση διάρκειας ενός χρόνου που επιβάλλει η Μόσχα στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων (τροφίμων και
πρώτων υλών) από τις χώρες που έχουν υπογράψει τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.
Η επίσημη δικαιολογία της απαγόρευσης είναι η προστασία της ρωσικής οικονομίας. Το υπουργικό συμβούλιο θα πρέπει να λάβει μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί ισορροπία στην αγορά τροφίμων της Ρωσίας και να ανασχεθεί μία ραγδαία αύξηση τιμών. Επίσης, η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεργαστεί με παραγωγούς, επιχειρήσεις και αλυσίδες λιανικού εμπορίου, ώστε να αυξηθεί η προσφορά των ρωσικών προϊόντων. Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να καταρτίσει λίστα με τα υπό απαγόρευση προϊόντα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, το μέτρο τίθεται άμεσα σε ισχύ. 
Και τώρα λαλίστατε Βαγγέλη μας τρέχα να πουλήσεις ροδάκινα στην Μέρκελ…
Δ.Μ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις