ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Ρωσία: Επετράπη η εισαγωγή προϊόντων από δύο σερβικές εταιρείες

Την απαγόρευση εισαγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων από δύο εταιρίες στη Σερβία ήρε η Ρωσία, σε μια προσπάθεια να προσεταιριστεί την υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρα εν μέσω της αντιπαράθεσής της με τη Δύση.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Ρωσία επέβαλε απαγόρευση ενός έτους στις εισαγωγές κρέατος, ψαριών, γαλακτοκομικών, φρούτων και λαχανικών
από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την ΕΕ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νορβηγία, σε αντίποινα για τις οικονομικές κυρώσεις της Δύσης για το ρόλο της στην ουκρανική διένεξη.
Η Μόσχα αναζητεί νέους προμηθευτές, ζητώντας από διάφορες χώρες, όπως η Βραζιλία, να αυξήσουν τις εξαγωγές τροφίμων στη Ρωσία, ώστε να αντισταθμιστεί η επίπτωση των κυρώσεων.
Η υπηρεσία κτηνιατρικού και φυτοϋγειονομικού ελέγχου Rosselkhoznadzor ανέφερε το Σάββατο (23/8) πως έχει συμπεριλάβει δύο σερβικές εταιρίες στον κατάλογο των εταιριών στις οποίες επιτρέπεται η πώληση γαλακτοκομικών προϊόντων στη Ρωσία και στην τελωνειακή ένωσή της με τη Λευκορωσία και το Καζακστάν.
Ανέφερε επίσης πως στις εταιρίες είχε απαγορευτεί να εξάγουν τα προϊόντα τους στη Ρωσία, λόγω αδιευκρίνιστων παραβιάσεων των κανονισμών για τα τρόφιμα, πρόσφατα, σε ημερομηνία που δεν διευκρινίζεται.
Η υπηρεσία ήρε την απαγόρευση ακριβώς τη στιγμή που η ΕΕ ζήτησε από τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες, περιλαμβανομένης και της Σερβίας, να μην εκμεταλλευτούν την απαγόρευση που επιβάλλει το Κρεμλίνο στις εισαγωγές διατροφικών προϊόντων από τη Δύση, τονίζει το Reuters.
«Γιατί τώρα; Ίσως οι Σέρβοι θελήσουν να χρησιμοποιήσουν την παρούσα κατάσταση και να εισέλθουν στη (ρωσική) αγορά όσο περισσότερο γίνεται», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο.
Ορισμένοι Σέρβοι παραγωγοί τροφίμων, ιδίως οι παραγωγοί φρούτων, έχουν καταγράψει μια ραγδαία αύξηση στη ζήτηση από τη Ρωσία, ωστόσο η παραγωγική ικανότητα είναι περιορισμένη. Το 2013, μόλις το 7,2% των συνολικών εξαγωγών της Σερβίας, αξίας περίπου 65 εκατομμυρίων δολαρίων, κατευθύνθηκε στη Ρωσία, καταλήγει το Reuters.
Υστερόγραφο. Ο γνωστός και δεινός διαπραγματευτής, ο ΕΓΩ ο Βενιζέλος, τι κάνει;; Μήπως διαπραγματεύεται το μνημόνιο και δεν του μένει χρόνος για "ψιλοπράγματα";;

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις