ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Η επέτειος του «συνωστισμού» με τους 600.000 νεκρούς

Αϊ χάσου ρε Ρεπούση…
Σαν σήμερα, πριν από  92 χρόνια, άρχισε η τελική φάση της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ο ελληνισμός της Μικρασίας ξεριζωνόταν με τον πιο βίαιο τρόπο από τα μέρη που έζησε επί 3.000 χρόνια. Ξεκινούσε έτσι μια ακόμη εθνική καταστροφή στην οποία οδήγησαν τα λάθη του «εθνάρχη» Βενιζέλου και η
πολιτική των «συμμάχων» μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Κεμάλ Ατατούρκ βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία να ξεριζώσει, να εξοντώσει τον ελληνισμό για να  επιβραβεύεται σήμερα από τον Μπουτάρη, έτσι ώστε η εθνική τραγωδία να μην έχει ποτέ τέλος.
Στις 25 Αυγούστου ο Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος με επιστολή του ανέφερε στον Βενιζέλο: "Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας, το ελληνικόν κράτος, αλλά και σύμπαν το ελληνικόν Έθνος καταβαίνει εις τον Άδην από του οποίου καμμία πλέον δύναμις δεν θα δυνηθή να το αναβιβάση και το σώση. Της αφαντάστου ταύτης καταστροφής βεβαίως αίτιοι είναι οι πολιτικοί και στρατιωτικοί Σας εχθροί, πλήν και Υμείς φέρετε μέγιστον της ευθύνης βάρος". 
Στις 27 Αυγούστου 1922, οι Τούρκοι μπαίνουν στη Σμύρνη, ενώ την ίδια στιγμή χιλιάδες Ελλήνων προσπαθούν να επιβιβαστούν στα πλοία για να σώσουν το τελευταίο πράγμα που τους είχε απομείνει, την ζωή και την αξιοπρέπειά τους.
Μέσα σε πέντε μέρες ο τουρκικός στρατός έκαψε, σκότωσε ατίμωσε κάθε τι ελληνικό στη Σμύρνη. Ο τραγικός απολογισμός ήταν, 25.000 νεκροί και τραυματίες στρατιώτες. Πάνω από 1.500.000 Έλληνες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες των προγόνων τους και να έρθουν σαν πρόσφυγες στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω τους πάνω από 600.000 νεκρούς. Ανάμεσα στα θύματα και ο μητροπολίτης Σμύρνης, Χρυσόστομος.
Ντρέπομαι για το ότι σήμερα υπάρχουν Έλληνες που ισχυρίζονται ότι τότε στα παράλια της Σμύρνης δεν συνέβη τίποτα το αξιόλογο πλην ενός «συνωστισμού» ορισμένων πολιτών που ήθελαν να επιβιβασθούν στα πλοία.
Ντρέπομαι όμως και για τους συμπολίτες μας εκείνους που με την ψήφο τους επέτρεψαν σε πολιτικά κνώδαλα να είναι σήμερα βουλευτές.
Δ.Μ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις