ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

Νύχτα πέρασε…νύχτα έφυγε η τροπολογία!

Γιώργος Δρακούλης
            Το πολιτικό σύστημα στις μέρες μας παρουσιάζει έντονα συμπτώματα εκφυλισμού, που προκαλούν την κοινή γνώμη. Η διαφθορά και η σκανδαλοθηρία που αποκαλύπτονται καθημερινά, εγείρουν εύλογα την κοινωνική αποδοκιμασία.
Τις τελευταίες μέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας η σκανδαλώδης διάταξη, που
αθώωνε τους καταχραστές δημοσίου χρήματος και η οποία βρισκόταν στο πολυνομοσχέδιο για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Ωστόσο, όπως πέρασε νύχτα στα «ψιλά γράμματα», νύχτα πάλι ακυρώθηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ.Αθανασίου,  έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις μερίδας του πολιτικού κόσμου, που αντιλήφθηκε την προκλητική αυτή διάταξη.

Οι πολιτικές αστοχίες ορισμένων, δυστυχώς, εκθέτουν την Κυβέρνηση στα μάτια της κοινωνίας που δοκιμάζεται, αγανακτεί και εξαγριώνεται, βλέποντας ατιμώρητα κρούσματα διαφθοράς και συγκάλυψης.
Άλλωστε, καθόλου λίγες δεν είναι οι περιπτώσεις κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος. Από την Αυτοδιοίκηση μέχρι και την κεντρική πολιτική εξουσία έχουμε δει πολλές περιπτώσεις, όπως υπέρογκα κονδύλια για δημόσιες σχέσεις, προκλητικά επιδόματα και τεράστιες επιχορηγήσεις, ανεξέλεγκτους προϋπολογισμούς για ασήμαντα ζητήματα (κουλουράκια, καφέδες κτλ.) μέχρι βαλίτσες με μίζες (σκάνδαλο εξοπλιστικών, υπόθεση Siemens κτλ).
Είναι αναγκαία η παραδειγματική τιμωρία και μάλιστα με σκληρότερες ποινές, όσων λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα. Δεν μπορεί να δίνονται συγχωροχάρτια σε όσους χρησιμοποιούν δημόσιο χρήμα προς ίδιον όφελος. Η μηδενική ανοχή είναι ζήτημα ηθικής τάξης, νομιμοφροσύνης και κοινωνικής δικαιοσύνης και δεν χωράνε φθηνές δικαιολογίες και απαράδεκτες πολίτικες αστοχίες, που εγείρουν δόλο και υποψίες πολιτικής συγκάλυψης. Μόνο με διαφάνεια θα μπορέσουμε να αλλάξουμε ουσιαστικά και αποφασιστικά την χώρα μας!

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις