ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Σήμερα, 6 Ιουνίου 2014, μάθαμε ότι…

--- Ο ανασχηματισμός θα ανακοινωθεί ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014.
Καμιά φορά οι συμπτώσεις  παίζουν περίεργα παιγνίδια. Θυμηθείτε, πριν τρία χρόνια, όταν πρωθυπουργός ήταν ο ιός της Μαργαρίτας, πάλι του Αγίου Πνεύματος, ημέρα Δευτέρα,  αναγγέλθηκε ο ανασχηματισμός από τον αλήστου μνήμης εκπρόσωπο Τύπου της τότε κυβερνήσεως, Γ. Πεταλωτή. Βέβαια ο ανασχηματισμός πραγματοποιήθηκε τέσσερις
ημέρες αργότερα, στις 17 Ιουνίου 2011.
Ακριβώς ένα χρόνο αργότερα, στις 17 Ιουνίου 2012,είχαμε νέα κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά.
Μέσα σε ένα χρόνο, στις 24 Ιουνίου 2013, έγινε ανασχηματισμός της κυβέρνησης Σαμαρά και πάλι μετά από ένα χρόνο, τον Ιούνιο του 2014, αναμένεται και έτερος ανασχηματισμός.
Συμπέρασμα πρώτο: από το 2011, μέχρι σήμερα, κάθε χρόνο μέσα στον Ιούνιο, αλλάζει η κυβέρνηση είτε με εκλογές είτε με ανασχηματισμό.
Συμπέρασμα δεύτερο: η κυβέρνηση Σαμαρά σχηματίσθηκε και ανασχηματίσθηκε μέσα σε δύο χρόνια, τρείς φορές, στοιχείο αρκετά ενθαρρυντικό ως προς την συχνότητα των αλλαγών, σε σύγκριση με την πρωθυπουργία του Ανδρέα Παπανδρέου, κατά την οποία οι κυβερνήσεις ευρίσκοντο υπό καθεστώς διαρκούς ανασχηματισμού ή αν προτιμάτε σε υπό ανασχηματισμό διαρκείας.   
Συμπέρασμα τρίτο: ο Ιούνιος είναι σημαδιακός μήνας για τον Αντώνη Σαμαρά, αφού, ακόμα και η Πολιτική Άνοιξη, ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1993 και σε αυτήν συμμετείχε ο Βενιζέλος, όχι βεβαίως ο γνωστός ΕΓΩ ο Βενιζέλος, αλλά ο μακαρίτης Νικήτας Βενιζέλος.
Συμπέρασμα τέταρτο: εκτός από τον Ιούνιο, το άλλο φετίχ του Σαμαρά είναι κάποιος Βενιζέλος που βρίσκεται πάντα μέσα στα πόδια του…
Συμπέρασμα πέμπτο: Αν ο αναμενόμενος ανασχηματισμός πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου, θα χαρακτηρισθεί  ως επετειακός –ακριβώς δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Αντώνη Σαμαρά, στις 17 Ιουνίου 2012. Αν όμως γίνει την Δευτέρα 9 Ιουνίου, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, τότε θα είναι σίγουρα  προϊόν Θείας Επιφοίτησης.

---Ο Βενιζέλος ισχυρίσθηκε ότι υπάρχει και δραστηριοποιείται Πέμπτη Φάλαγγα μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Δεν θέλω να ανακατεύομαι εκεί που δεν με σπέρνουν αλλά διερωτώμαι ποιος είναι ρόλος της Ελιάς μέσα στο ΠΑΣΟΚ;;

---Ο Σαμαράς συναντήθηκε με την Ντόρα και «έσπασε ο πάγος». Εγώ νομίζω ότι ισχύει η παλιά παροιμία που λέει ότι : «ο έμπορος όταν πεινάσει (ή όταν φτωχύνει) τα παλιά τεφτέρια πιάνει, και τα σκαλίζει μήπως και βρει εκεί τίποτε παλιά βερεσέδια»

Άντε,  καλό Σαββατοκύριακο και καλή φώτιση…
Δ.Κ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις