ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Σήμερα, 24 Ιουνίου 2014, μάθαμε ότι…

--- Έλληνες, Ινδοί, Ούγγροι, Ουκρανοί, Σλοβάκοι και... ελάχιστοι Γερμανοί, αυτή είναι η εικόνα του ιατρικού προσωπικού των γερμανικών νοσοκομείων.
Τα γερμανικά νοσοκομεία μοιάζουν πλέον με μοντέρνους πύργους της Βαβέλ, ενώ όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του το Bloomberg, τούτο το φαινόμενο δεν είναι παράδοξο από τη στιγμή που οι ανάγκες της χώρας σε γιατρούς είναι εντυπωσιακά αυξημένες.
Οι Γερμανοί γιατροί, στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι πάνω από 50 ετών (περίπου το 44%), κάποιοι πλησιάζουν στη σύνταξη και
από πίσω στην... επετηρίδα, ελάχιστοι νέοι επιστήμονες μπαίνουν στην αγορά εργασίας. Έτσι η χώρα αναγκάζεται να αποταθεί σε όλον τον πλανήτη για να βρει εξειδικευμένο προσωπικό. Και όντως η ζήτηση φτάνει στα όρια της προσφοράς.
Ειδικά για τους κατοίκους των χωρών του Νότου, που πλήττεται από έντονη ανεργία, αλλά και έλλειψη προοπτικών, η Γερμανία θεωρείται ιδανικός τόπος για να εργαστεί ένας γιατρός, ανεξάρτητα από την ειδικότητά του.
Οι δύο χώρες προηγούνται στην... εξαγωγή γιατρών προς τη Γερμανία είναι η Ρουμανία και η Ελλάδα αφού στους 31.000 γιατρούς της, οι 3.215 προέρχονται από τη Ρουμανία και 2.500 από την Ελλάδα.
Θυμηθείτε ότι ο αείμνηστος Παναγιώτης Κανελλόπουλος, είχε πει μετά την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου ότι : «Η μετανάστευση είναι ευλογία Θεού δια τον τόπο». Σήμερα, 62 χρόνια μετά, πάλι οι γερμανοί κήρυξαν τον πόλεμο και πάλι πέτυχαν, μεταξύ πολλών άλλων, να έχουν gastarbeiters.
Δεν βαρυέστε, τι τότε τι τώρα, όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν….


--- Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε στο ΒΗΜΑ FM ότι «…παρόλο ότι υποφέρω, διότι 1.800 ευρώ δεν είναι μεν σύνταξη πείνας, αλλά δεν είχα προγραμματίσει στη ζωή μου να έχω τόσα. Είχα προγραμματίσει κάτι παραπάνω...»
Ναι κύριε Θεόδωρέ μας, δεν είχες προγραμματίσει να την βγάζεις με 1800 το μήνα, αλλά για σκέψου ότι αρκετά εκατομμύρια Έλληνες δεν είχαν προγραμματίσει να την βγάζουν με 500 ευρώ το μήνα και το κριτήριο εν προκειμένω δεν είναι μόνο ποιοτικό αλλά και ποσοτικό.
Και κάτι ακόμη κύριε Θεόδωρε: η σημερινή δήλωσή σου αναιρεί  την γνωστή μπαρούφα «μαζύ τα φάγαμε», που είχες εκστομίσει πριν αρκετό καιρό. Δεν τα τρώτε μαζύ, όταν εσύ τρως  1800 και ο άλλος 500. Για σκέψου λίγο, απλή αριθμητική είναι…

--- «Και οι πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι στην Αθήνα ήταν γκέι». Τουλάχιστον αυτό είπε σε αγόρευσή του στο δικαστήριο Θεσσαλονίκης όπου εκδικάζεται η υπόθεση του πρώην δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο δικηγόρος κ. Αλέξης Κούγιας.

Να είσαι καλά βρε Αλέξη, να μας λες τέτοια να παρηγοριόμαστε. 
 Έ, ρε γλέντια και πισωγλέντηδες….

Δ.Κ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις