ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Οι μπλόφες Βενιζέλου και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ

Είναι άξιο προσοχής κι επισήμανσης, ότι ο Β. Βενιζέλος στο τυχοδιωκτικό, εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε, ότι δηλαδή αν η Ελιά καταψηφιστεί στις ευρωεκλογές τότε θα… βάλει μπουρλότο στην συγκυβέρνηση Σαμαρά απέφυγε ωστόσο επιμελώς να τοποθετήσει τον πήχη της αποτυχίας ή της επιτυχίας, ώστε το βράδυ της 25ης Μαΐου να είναι ξεκάθαρο το τι θα πράξει…
Έκανε βέβαια λόγο (ανεπίσημα…) για ένα ποσοστό πέριξ του 10%, κάτω απ’ το οποίο θα θεωρηθεί αποτυχία η εκλογική επίδοση της Ελιάς και του ΠΑΣΟΚ, αλλά άμεσα το «μάζεψε».
Και από κει και πέρα αφήνει τους συνεργάτες του και τα διάφορα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια να κατασκευάζουν σενάρια
Άλλος επαναλαμβάνει τα περί του 10%, άλλος λέει ότι και
με ένα 7% θα είναι ικανοποιημένος, άλλος πλασάρει τον συνδυασμό αποτελεσμάτων ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών…
Γνωστό και «πολυφορεμένο» το κόλπο.
Θα μπορεί δηλαδή στις 25 Μάη να ισχυριστεί ότι ναι μεν η Ελιά πήγε πολύ χαμηλά (για παράδειγμα στο 5-6%), αλλά… κέρδισε κάποιες περιφέρειες και δήμους, οπότε το αποτέλεσμα δεν είναι δα και καταστροφικό, ούτε συνιστά αποδοκιμασία!
Κι εκεί, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, προσανατολίζεται.
Διότι, θα το επαναλάβουμε, δεν είναι στις προθέσεις του πραγματικά να αποχωρήσει απ’ την συγκυβέρνηση.
Απλώς εκβιάζει προκειμένου να αποσπάσει κάποιες ψήφους και να κερδίσει ό,τι μπορέσει.
Άλλωστε και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr ορισμένοι εκ των υπουργών του δεν θέλουν να αποχωρήσουν απ’ την κυβέρνηση!
Αναφέρονται χαρακτηριστικά ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Γ. Μανιάτης
Αλλά αν ο Βενιζέλος κάνει αυτές τις υστερόβουλες σκέψεις, ωστόσο οι «απέναντι» εσωκομματικοί του αντίπαλοι έχουν θέσει το δικό τους πήχη, κάτω απ’ τον οποίο θα αμφισβητήσουν το νυν αρχηγό.
Και ο πήχης αυτός είναι το 10%.
Αν η Ελιά δεν τον πετύχει, τότε θα τεθεί άμεσα θέμα ηγεσίας και απ’ τον Γ. Παπανδρέου αλλά και από άλλα στελέχη, όπως οι Σκανδαλίδης, Ρέππας, Μωραΐτης, Καρχιμάκης, Φώφη.
Όπως δε μας τόνιζε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, προς επίρρωση της εκτίμησης ότι ο Βενιζέλος δεν προτίθεται στ’ αλήθεια να αποχωρήσει απ’ την συγκυβέρνηση, «δηλαδή αν δεν πάει καλά στις ευρωεκλογές θα πάει να προκαλέσει και εθνικές εκλογές, για να εξαφανιστεί εντελώς»;
Πάντως σε όλα αυτά τα σενάρια, θυμηθείτε και προσθέστε κι ένα άλλο ότι δηλαδή υπάρχει πάντα και η συζήτηση που έχει κάνει με τον Σαμαρά, για να μετακομίσει στην Ευρώπη, ως Επίτροπος!
Δεν αποκλείεται αυτό το σενάριο να ενεργοποιηθεί απ’ τις εξελίξεις…

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις