ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Ο Σχίνος και ο Σχοινιάς

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένα αναξιόπιστες πηγές, ένα νέο κίνημα κυοφορείται στη μήτρα της γερμανικής πρεσβείας και θα γεννηθεί λίγο μετά τις 25 Μαΐου, όταν θα έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Το νέο κίνημα αυτό, σύμφωνα με την επιθυμία των ιδρυτών του θα ονομάζεται «ο Σχίνος»,  αφού ως πολιτικός φορέας θα ξεφυτρώσει κάπου στο ενδιάμεσο της απόστασης που χωρίζει την Ελιά από το Ποτάμι. 
Ο Σχίνος, ως αειθαλής θάμνος, είναι
ευρύτατα διαδομένος στην χώρα μας και φύεται σε χαμηλό υψόμετρο, όπως και η ελιά, αλλά και κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές όπου εκβάλλει το ποτάμι.

Έτσι λοιπόν φαντάζομαι τον μοναχικό σύντροφο Σταύρο Θεοδωράκη, με το σακίδιο στην πλάτη,  να περπατάει  στην (αριστερή) όχθη του Ποταμιού και τους αφανισμένους από τον πολιτικό δάκο συντρόφους του της Ελιάς που θα ροβολάνε τρέχοντας προς το ποτάμι για να πνιγούν και, κάπου εκεί, στη μέση της διαδρομής θα συναντηθούν, δίπλα στο σχίνο, για να ξαποστάσουν και να ανασυνταχθούν.  
Κάπως έτσι θα λάβει σάρκα και οστά το νέο κίνημα που θα στεγάσει τις ανησυχίες όλων των δημοκρατικών  και λοιπών προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.
Υστερόγραφο : Πέραν του προφανούς, λόγω ονομασίας, η έδρα του κινήματος όπου θα βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία, έχει αποφασιστεί να είναι ο Σχοινιάς για έναν ακόμα λόγο. Ως γνωστόν, ο Σχοινιάς  βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του κάμπου του Μαραθώνα, όπου δημιουργήθηκε το κωπηλατοδρόμιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Η επιλογή λοιπόν της έδρας  έγινε και με την προοπτική να  προσελκύσουν στο  κίνημα και τον μέγα στοχαστή-κωπηλάτη Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος  περνά τον ελεύθερο χρόνο του τραβώντας κουπί στο κωπηλατοδρόμιο.
Τςςς

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις