ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Η Moody's: Δεν μας δίνει ακόμα πιστοποιητικό οικονομικών …φρονημάτων

Μετά το βίντεο Μπαλτάκου, τους πολιτικούς τριγμούς που προκάλεσε, αλλά και τις νέες απειλές που εξαπέλυσαν οι υπόδικοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και των δικαστών η Moody's ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα ανακοίνωση για την ελληνική οικονομία και την μετέθεσε για την 1η Αυγούστου. Μάλιστα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης υποστηρίζει σε report του πως στην Ελλάδα ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας είναι
μεγάλος.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν είναι και τόσο δεδομένη γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές εντός των επόμενων 6 μηνών. Αυτό, όπως τονίζεται θα έθετε σε κίνδυνο τη συνέχιση του προγράμματος βοήθειας της τρόικας και θα μείωνε την εμπιστοσύνη τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και διεθνώς.
Σήμερα πάντως η Moody's υποστηρίζει δεν έχει κάποια υποχρέωση να προχωρήσει σε «δράση αξιολόγησης» (rating action), πως το ημερολόγιο της είναι ενδεικτικό, ενώ προσθέτει πως καλύπτεται από τη χθεσινή ανακοίνωση του (report) για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και της ελληνικής οικονομίας.
Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ερωτήματα γιατί ο οίκος δεν προχωράει σε αλλαγή της αξιολόγησής του για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας μετά και τη χθεσινή του έκθεση για την χώρα όπου χαρακτήριζε θετική εξέλιξη την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, επισημαίνοντας μάλιστα ότι διασφαλίζεται η συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και στηρίζεται η μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.
Δεν επηρεάζεται η έξοδος στις αγορές
Η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επάνοδο της χώρας στις αγορές. Στελέχη της αγοράς αναφέρουν ότι οι επενδυτές δεν περίμεναν την ανακοίνωση της Moody's για να αποφασίσουν εάν θα τοποθετηθούν σε πιθανή νέα έκδοση ομολόγων ή όχι. Αντιθέτως, γνωρίζουν από μόνοι τους την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την σημαντική βελτίωση που έχει επέλθει τα τελευταία χρόνια.
Υπενθυμίζουν, δε, ότι η τελευταία αξιολόγηση της Moody's έγινε στις 2 Μαρτίου του 2012. Δηλαδή, την εποχή του PSI και επισημαίνουν ότι εκ των πραγμάτων η αξιολόγηση θεωρείται από όλους ξεπερασμένη.
Εκτός από την 1η Αυγούστου 2014, η Moody's έχει προγραμματίσει να επαναξιολογήσει την Ελλάδα και στις 28 Νοεμβρίου 2014.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις