ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

JUST THE 2 OF US και πάσης Ελλάδος….

Δεν ξέρω αν αντιληφθήκατε ότι την Τετάρτη 2 Απριλίου έγιναν όχι μια αλλά δύο πρεμιέρες σε διαφορετικές όμως εκδοχές, του τηλεοπτικού αριστουργήματος JUST THE 2 OF US.
Στην πρώτη εκδοχή του υπερθεάματος, για την ανάδειξη των καλύτερων αοιδών,  μετείχαν «επώνυμοι» και τραγουδιστές. 
Μεταξύ των «επωνύμων» διέκρινε ο απλός, ανώνυμος τηλεθεατής, διάσημες νυχούδες (μανικιουρίστες στα ελληνικά…), παγκοσμίου φήμης ψυχολόγους, διαγαλαξιακής εμβέλειας αστρολόγους, τηλεμάγειρες, καταξιωμένους ηθοποιούς, τραγουδιστές και ότι άλλο σε «επώνυμη» πραμάτεια έχει στις αποθήκες της η ελληνική τηλοψία.
Στην δεύτερη και την λιγώτερο γνωστή εκδοχή
του JUST THE 2 OF US, για την ανάδειξη των καλύτερων αηδιών, μετείχαν δύο επώνυμοι αστέρες της πολιτικής ζωής του τόπου, οι κύριοι Μπαλτάκος και Κασιδιάρης.
Στις δίδυμες πρεμιέρες του JUST THE 2 OF US, η μοναδική διαφορά ήταν τα επώνυμα των «επωνύμων» πρωταγωνιστών. Κατά τα άλλα, σε αυτόν τον αχταρμά αοιδών και αηδιών οι ομοιότητες ήταν εκπληκτικές αλλά και βαρετές.
Για παράδειγμα, στο σώου JUST THE 2 OF US του MEGA, η κριτική επιτροπή, παρακμιακό κακέκτυπο  του Γιώργου Οικονομίδη με τα "Νέα Ταλέντα", με διάφορα «ευρήματα», χαριτωμενιές, καυγαδάκια, σεξουαλικά υπονοούμενα και δείχνοντας υπέροχα!!;;; μπούτια, πάσχιζε να καλύψει την κακογουστιά και τις παραφωνίες των «επωνύμων» πρωταγωνιστών.
Ίδια εικόνα και στο σώου JUST THE 2 OF US της Βουλής.  Η κριτική επιτροπή με ναυλωμένους κονδυλοφόρους-δημοσιογράφους-αναλυτές-πολιτικούς και άλλους μαϊντανούς, με τηλεκαυγάδες, «έγκυρες» πληροφορίες, αστυνομικές παραδοξολογίες αλλά και σκηνοθετικές αναζητήσεις όπως λόγου χάριν που είχε κρυμμένη την κάμερα ο κ. Κασιδιάρης και γιατί το βίντεο ήταν υποφωτισμένο, πάσχιζαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τους συνταρακτικούς και συνάμα θλιβερούς διαλόγους των πρωταγωνιστών.
Από την πλευρά μας, εμείς, οι πολίτες-τηλεθεατές-ψηφοφόροι-θύματα του μνημονίου, έχουμε περιοριστεί  στις προσλαμβάνουσες παραστάσεις και τα αισθητικά κριτήρια του  JUST THE 2 OF US. Παρακολουθούμε, πνευματικά ευνουχισμένοι, τον απόλυτο ευτελισμό της κοινής λογικής, της ενημέρωσης, της κοινωνικής, πνευματικής, πολιτιστικής  και πολιτικής ζωής του τόπου και αποδεχόμαστε μοιρολατρικά να ζούμε στο εικονικό σκηνικό ενός success story, περιμένοντας μια ελεημοσύνη 500 ευρώ για να ζήσουμε και να ευημερήσουμε.  
Τάσος Καρ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις