ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Η έξοδος και το αδιέξοδο, διαχρονικά

H 10η Απριλίου μας κατατρέχει.
Σαν σήμερα στα  1826 οι Έλληνες έκαναν την δική τους, ηρωϊκή Έξοδο, στο Μεσολόγγι.
Σήμερα, 188 χρόνια αργότερα, κάποιοι Έλληνες έκαναν την δική τους έξοδο στις αγορές.
Στην πρώτη Έξοδο, στο Μεσολόγγι, το σχέδιό της προδόθηκε, με αποτέλεσμα οι τουρκοαιγύπτιοι να απαντήσουν με σφοδρή επίθεση που συνοδεύτηκε από σφαγή
χιλιάδων  Ελλήνων και μόνο 1.500 κατάφεραν να διασωθούν. Η πτώση του Μεσολογγίου οδήγησε σε διάλυση της τρίτης εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου του 1826 και στην παραίτηση της κυβέρνησης Κουντουριώτη.
Στην σημερινή, σύγχρονη έξοδο στις αγορές, δεν υπήρξε σχέδιο αλλά μόνον προδότες και έτσι οι Έλληνες σφαγιάζονταν επί τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα την πτώση της Ελλάδος στα χέρια των αγορών. Μένει τώρα να δούμε αν θα επακολουθήσει, όπως και μετά τα γεγονότα του Μεσολογγίου, η διάλυση της εθνοσυνέλευσης και η απομάκρυνση της συγκυβέρνησης.
Περίεργες συμπτώσεις, θλιβερά αποτελέσματα που μας δίνουν κάθε δικαίωμα να μιλάμε για έξοδο αλλά και για αδιέξοδο, διαχρονικά.
Κ.Π.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις