ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Η έξοδος και το αδιέξοδο, διαχρονικά

H 10η Απριλίου μας κατατρέχει.
Σαν σήμερα στα  1826 οι Έλληνες έκαναν την δική τους, ηρωϊκή Έξοδο, στο Μεσολόγγι.
Σήμερα, 188 χρόνια αργότερα, κάποιοι Έλληνες έκαναν την δική τους έξοδο στις αγορές.
Στην πρώτη Έξοδο, στο Μεσολόγγι, το σχέδιό της προδόθηκε, με αποτέλεσμα οι τουρκοαιγύπτιοι να απαντήσουν με σφοδρή επίθεση που συνοδεύτηκε από σφαγή
χιλιάδων  Ελλήνων και μόνο 1.500 κατάφεραν να διασωθούν. Η πτώση του Μεσολογγίου οδήγησε σε διάλυση της τρίτης εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου του 1826 και στην παραίτηση της κυβέρνησης Κουντουριώτη.
Στην σημερινή, σύγχρονη έξοδο στις αγορές, δεν υπήρξε σχέδιο αλλά μόνον προδότες και έτσι οι Έλληνες σφαγιάζονταν επί τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα την πτώση της Ελλάδος στα χέρια των αγορών. Μένει τώρα να δούμε αν θα επακολουθήσει, όπως και μετά τα γεγονότα του Μεσολογγίου, η διάλυση της εθνοσυνέλευσης και η απομάκρυνση της συγκυβέρνησης.
Περίεργες συμπτώσεις, θλιβερά αποτελέσματα που μας δίνουν κάθε δικαίωμα να μιλάμε για έξοδο αλλά και για αδιέξοδο, διαχρονικά.
Κ.Π.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις