ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

«Αυτό που ζούμε σήμερα μετά βίας λέγεται Δημοκρατία»

Με μία δήλωση- μήνυμα στο NEWSBOMB, ένας από τους μεγαλύτερους - εν ζωή - στοχαστές του 20ου αιώνα καλεί τους Έλληνες να επιδείξουν αντίσταση στις επιβαλλόμενες από την Γερμανία πολιτικές λιτότητας. «Πρέπει να αντισταθείτε. Ξέρω ότι έχει κόστος, αλλά αυτό που ζούμε σήμερα μετά βίας λέγεται Δημοκρατία. Σε πολλές χώρες στην Ευρώπη, και στην Ελλάδα ειδικότερα, δεν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που να μπορούν να εκφράσουν τον κόσμο» τονίζει σε δήλωσή του ο Νόαμ Τσόμσκι..
Ο Νόαμ Τσόμσκι στέλνει
παράλληλα μήνυμα κατά των πολιτικών λιτότητας που «τσακίζουν», όπως λέει, χώρες και Δημοκρατίες, ενώ δεν κρύβει την αγωνία του για την άνοδο του νεοναζισμού αλλά και γενικότερα των άκρων στην Ελλάδα.
Αν και ο παραλληλισμός της κατάστασης που βιώνει η χώρα μας με την κατάσταση στη Γερμανία του 1920 και του 1930 είναι μάλλον υπερβολικός, ο διακεκριμένος γλωσσολόγος δεν κρύβει την αγωνία του για τα φαινόμενα απέχθειας που νιώθει ένα μεγάλο μέρος του λαού προς το πολιτικό προσωπικό. 
«Η κρίση εκτρέφει τον ναζισμό και την άνοδο της άκρας δεξιάς και στην χώρα σας. Έχουν συμβεί πολλά περιστατικά και το χειρότερο παρέπεμπε στο Ναζισμό. Αν δούμε τι συνέβη στη Γερμανία, το 1928 ο Χίτλερ έλαβε κάτω από το 3% των ψήφων και μετά από λίγα χρόνια βύθισε τη χώρα στον πυθμένα της ανθρώπινης ιστορίας. Ο κόσμος είχε πληγεί από την ύφεση, δεν μπορούσαν να εξέλθουν, και αναβίωσε ο εθνικισμός επειδή υπήρχαν άδικοι νόμοι. Τα πολιτικά κόμματα δεν έκαναν τίποτα, είχαν εξευτελιστεί. Και ξαφνικά εμφανίστηκε ένας χαρισματικός ηγέτης με δύναμη. Γνωρίζετε τι έγινε μετά. Όταν ο λαός υφίσταται αφόρητη καταπίεση, "σπάει'' », λέει χαρακτηριστικά ο μεγάλος διανοούμενος του 20ου αιώνα.
Ο Νόαμ Τσόμσκι απαντά και για το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ σημειώνοντας ότι είναι μία επιλογή με επιβλαβείς συνέπειες για την χώρα. «Είναι μία πιθανότητα. Όμως, έχει και ένα μειονέκτημα. Η έξοδος από την Ευρωζώνη έχει επιβλαβείς συνέπειες. Γι' αυτό πρέπει να αξιολογηθεί».
http://www.newsbomb.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις