ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Βρε, μπας και ο Μπαλτάκος έλεγε την αλήθεια;;

Δεν ξέρω, σκεφθείτε και εσείς, αλλά κάτι δεν πάει καλά με την επικοινωνιακή τηλεοπτική κωμωδία «ο αυτόνομος Μπαλτάκος».
Στην αρχή μας είπαν ότι ο γραμματέας της κυβέρνησης, είχε αυτονομηθεί και δρούσε εν αγνοία του πρωθυπουργού.
Στην συνέχεια, η Δικαιοσύνη προανήγγειλε την δίωξη του φερομένου ως υποκλοπέα της συζήτησης, δείχνοντας με το μεγάλο δάχτυλο τον Κασιδιάρη.
Αμέσως μετά, ο αυτονομηθείς Μπαλτάκος δήλωσε ότι αυτά που είπε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής τα είχε ήδη γράψει ο Τύπος.
Την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε με φανφάρες από
την κυβέρνηση ότι «βγαίνουμε στις αγορές». (Αυτό το «βγαίνουμε στις αγορές» είναι η καλλιλογική διατύπωση του θα δανειστούμε από τις αγορές με πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο από εκείνο που μας δίνουν οι τροϊκανοί δανειστές μας. Το αστείο ή το δράμα αν προτιμάτε, είναι ότι θα είναι και πάλι οι ίδιοι δανειστές μας, αλλά με σχεδόν τριπλάσιο επιτόκιο..)
Η αμέσως επόμενη σκηνή της κωμωδίας εκτυλίχθηκε στα δικαστήρια όπου ο κ. Μπαλτάκος πήγε να δώσει εξηγήσεις για την συνομιλία του με τον κ. Κασιδιάρη και την υποκλοπή της.
Σε αυτή την συνομιλία, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της κυβέρνησης έλεγε ότι η Δικαιοσύνη δέχθηκε πιέσεις από υπουργούς για τον χειρισμό της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής και ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατέλαβε την θέση αυτή επειδή είναι κοντοχωριανή του υπουργού Δικαιοσύνης.
Και ενώ συνέβαιναν αυτά, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εξέδωσε παραγγελία σύμφωνα με την οποία «εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία έστω κι αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία. Τα παραγγελθέντα ισχύουν και για κάθε άλλο αυτόφωρο κακούργημα».  Προκειμένου μάλιστα να καταδειχθεί ότι παραγγελία  της  εισαγγελέως δεν έχει ευκαιριακή σχέση με το βίντεο Μπαλτάκου, διευκρινίστηκε ότι αυτό προβλέπεται και ισχύει από το 2012.
Πολύ ωραία και όντως αυτό προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις.
Όμως γιατί αυτή η σπουδή της Δικαιοσύνης;;
-σε τι χρησιμεύει η σχετική υπόμνηση από την εισαγγελέα  του Αρείου Πάγου;;
-θα πρέπει η Δικαιοσύνη να κάνει καθημερινές ανακοινώσεις για να μας υπενθυμίζει ότι δεν επιτρέπεται να κάνουμε κακουργήματα και ότι αν τα διαπράξουμε θα συλληφθούμε;;
-ή μήπως για να φοβηθεί ο Κασιδιάρης και η Χρυσή Αυγή;;

Έχω την εντύπωση λοιπόν ότι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη έχει μπερδευτεί και, εύχομαι άθελά της, εμπλέκεται με την πολιτική, εκδίδοντας άκαιρα, αναιτιολόγητα και κυρίως άσκοπα, εντολές με τις οποίες  είμαι σίγουρος ότι η κ. Εισαγγελέας δεν θα ήθελε με κανένα τρόπο να επιβεβαιώσει τα όσα ο Μπαλτάκος είπε γι΄ αυτήν.
Υστερόγραφο: Άσε που πάνω στην γενική ταραχή, ο πρωθυπουργός ανήγγειλε  ότι θα υπάρξει συμψηφισμός για την επιστροφή του ΦΠΑ. Δηλαδή μας ανακοίνωσε ως παροχή το αυτονόητο, που προβλέπεται άλλωστε από τον νόμο, και μάλιστα εν όψει εκλογών. Συνεπώς ο κ. Σαμαράς έκανε κάτι ανάλογο με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου άκαιρα, αναιτιολόγητα και κυρίως άσκοπα, αφού ο συμψηφισμός του ΦΠΑ προβλέπεται για τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Όμως ο κ. Σαμαράς είναι πολιτικός, η κ. Γκουτζαμάνη όχι, εκτός εάν….
Παύλος Καμ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις