ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Μ. Λεπέν : Οι μουσουλμάνοι μαθητές δεν θα τρώνε ειδικά γεύματα

Από τις ειδήσεις μαθαίνουμε ότι η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, το κόμμα της οποίας αύξησε σημαντικά τα ποσοστά του στις εκλογές της περασμένης εβδομάδος για την τοπική αυτοδιοίκηση, στην Γαλλία, δήλωσε ότι στους Δήμους που κέρδισε το Εθνικό Μέτωπο δεν θα χορηγούνται συσσίτια στα σχολεία σε μουσουλμάνους μαθητές.
Τι ήταν να το πει και αμέσως άρχισαν τα σοσιαλδημοκρατικοπροοδευτικά όργανα. Φασίστρια την ανεβάζουν ρατσίστρια την κατεβάζουν, δημιουργώντας
μια άνευ προηγουμένου ταραχή στα ΜΜΕ.
Στην Γαλλία, σήμερα, προσφέρεται καθημερινώς,
συσσίτιο στους μαθητές το οποίο όμως έχει προσαρμοστεί (sic) καταλλήλως στις θρησκευτικές και λατρευτικές πεποιθήσεις των μουσουλμάνων. Για τον λόγο αυτό, τα παιδιά των γάλλων δεν τρώνε στα σχολεία τους χοιρινό και όλα τα παράγωγά του (ζαμπόν κλπ) αν και σε ορισμένες περιοχές το μενού των μουσουλμάνων είναι ξεχωριστό.

Η πρακτική αυτή έχει δημιουργήσει πολλές έριδες και συζητήσεις, για το αν και κατά πόσον είναι θεμιτό αλλά και δίκαιο να στερούνται τα παιδία των γάλλων το χοιρινό κρέας επειδή στα μουσουλμανάκια δεν τους επιτρέπει η θρησκεία τους να το τρώνε. Επιπλέον η ουσιαστική απαγόρευση καταναλώσεως του χοιρινού από τους γάλλους πολίτες με το σκεπτικό ότι αυτό επιτάσσει το κοράνι, είναι αντίθετη στο Σύνταγμα, τους νόμους, τις αξίες και την υπόσταση ενός κοσμικού κράτους όπως η Γαλλία.
Στην δήλωσή της, σχετικώς με τα σχολικά συσσίτια, η Μαρίν Λεπέν είπε ακόμη ότι «Δεν θα δεχθούμε κανένα αίτημα σχετικά με το μενού των σχολείων», επειδή «δεν υπάρχει λόγος η θρησκεία να εισέλθει στη δημόσια σφαίρα. Αυτός είναι ο νόμος».
Νομίζω ότι η Μαρίν Λεπέν έχει απόλυτο δίκιο ή μήπως είμαι ρατσιστής;;;
Τςςς

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις