ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

Φτού σου ρε Γεωργιάδη. Έτσι ξέρω κι' εγώ να έχω πρωτογενές πλεόνασμα.

H φτώχεια νίκησε μια 40χρονη μητέρα δύο παιδιών, που ανήμπορη να πληρώνει τα φάρμακα για την υπέρταση απ' την οποία έπασχε, «έσβησε» την Τρίτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μετά από βαρύ ισχαιμικό επεισόδιο.
Η 40χρονη μητέρα από τη Μυτιλήνη εισήχθη με εγκεφαλικό στο Βοστάνειο την προηγούμενη βδομάδα, την Πέμπτη 27 Μαρτίου, μετά από κλήση της μικρής κόρης της στο ΕΚΑΒ. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία τις
επόμενες μέρες, με αποτέλεσμα να χάσει τελικά τη μάχη με τη ζωή.
Οι γιατροί έδωσαν γιγαντιαία μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή. Δυστυχώς όμως η υγεία της είχε επιβαρυνθεί σε υπερθετικό βαθμό, αφού όπως αποδείχτηκε για μεγάλο διάστημα η 40χρονη δεν λάμβανε τα απαραίτητα φάρμακα για την αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης.

Έσβησε» για μερικά ευρώ - Συγκλονισμένοι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Σύμφωνα με το emprosnet, η οικονομική κατάσταση της γυναίκας ήταν πολύ άσχημη, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό.
Όχι βέβαια ότι πριν ήταν καλύτερα αλλά δούλευε περιστασιακά. Ποτέ δεν υπήρξε ευκατάστατη. Πάντα φρόντιζε μόνη της τα δύο παιδάκια της.
Αν και δούλευε περιστασιακά τον τελευταίο καιρό, το βιβλιάριο υγείας της είχε λήξει προ πολλού και η ίδια αδυνατούσε να πληρώσει ακόμα και τα λιγοστά ευρώ που απαιτούνταν για να λαμβάνει τακτικά τα φάρμακά της. «Την είχαμε γνωρίσει, είχαμε καταλάβει ότι έχει οικονομικό πρόβλημα, ποτέ όμως η ίδια δεν το ανέφερε. Ούτε είχαμε καταλάβει ότι ήταν ανασφάλιστη», εξομολογούνται νοσηλεύτριες που έζησαν από κοντά τη μονογονεϊκή οικογένεια, μη έχοντας ακόμα ξεπεράσει το σοκ από το θάνατο της πολύ νέας σε ηλικία μητέρας δύο παιδιών.
«Δεν μπορούμε να το χωνέψουμε ότι για μερικά φάρμακα τόσο νέα γυναίκα έχασε τη ζωή της», αναφέρουν με πόνο ψυχής οι εργαζόμενοι. Από την άλλη, ο γιατρός που ανέλαβε την περίπτωσή της, διαβεβαίωσε ότι αν έπαιρνε τα φάρμακά της, δε θα έχανε τη μάχη με τη ζωή.
Στην ερώτηση γιατί η 40χρονη δεν απευθύνθηκε σε κοινωνικό φαρμακείο ή δεν ζήτησε φάρμακα από το νοσοκομείο μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού απάντησε πως η 40χρονη ήταν πολύ περήφανη για να δείξει είτε στο ιατρικό προσωπικό είτε σε υπηρεσίες του Δήμου ότι «έχει ανάγκη», καθώς γι' αυτήν «θα ήταν σα να ζητούσε ελεημοσύνη, ενώ το μόνο που ήθελε ήταν μια σταθερή δουλειά για κάποιο διάστημα, προκειμένου να συμπληρώσει τα ένσημα και να έχει ασφαλιστική κάλυψη».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις