ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Δυο ακόμα θάνατοι από τον ιό της Μαργαρίτας

“Ζητούμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε.”
Με αυτά το λόγια πριν ακριβώς τέσσερα χρόνια, στις 23 Απριλίου 2010, εμφανίστηκε στο Καστελόριζο, εξαπλώθηκε ταχύτατα και κατέστρεψε μια χώρα ο θανατηφόρος ιός της Μαργαρίτας,
Σήμερα, 23 Απριλίου 2014, τέσσερα χρόνια μετά, στο μνημόσυνο της προδοσίας, δύο
ακόμη συμπολίτες μας αυτοκτόνησαν. Μια γυναίκα 33 ετών, καθαρίστρια του Δήμου Περιστερίου, έπεσε από τον πέμπτο όροφο του κτιρίου της Περιφέρειας.
Επίσης, σήμερα το πρωί,  ένας 27χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος τεχνικών επιδιορθώσεων σε γκαραζόπορτες -έτσι τουλάχιστον έγραφε η εργατική φόρμα που φορούσε- υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έβαλε την καραμπίνα κάτω από το σαγόνι του και τίναξε κυριολεκτικά το κεφάλι του στον αέρα.

Μέσα σε τέσσερα χρόνια μνημονίου η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων μειώθηκε κατά 37,2%, το 1/3 του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας δηλαδή καλείται να επιβιώσει με τα 475 ευρώ τον μήνα, η ανεργία εκτινάχθηκε στο 1.360.000, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25%, ενώ η φορολόγηση που έφτασε τα 37 δισ. ευρώ έπληξε κυρίως χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.
Οι μνημονιακοί οδήγησαν την χώρα  να υπογράψει δύο Μνημόνια με παραίτηση από την εθνική κυριαρχία, αρκετά Μεσοπρόθεσμα Προγράμματα, πολυνομοσχέδια-«σκούπα», και ανά τρίμηνο να λαμβάνει σκληρά μέτρα που «χτύπησαν» τους μισθούς, τις συντάξεις, την αγορά εργασίας και τις υπηρεσίες του κοινωνικού κράτους.
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά την προδοσία, οι προδότες ζουν ελεύθεροι και οι προδομένοι πεθαίνουν αιχμάλωτοι των "αγορών". 

Ζήτω το πρωτογενές πλεόνασμα. 
Ζήτω η έξοδος στις αγορές. 
Ζήτωσαν οι συγκυβερνήτες μας. 

Παύλος Καμ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις