ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

Δυο ακόμα θάνατοι από τον ιό της Μαργαρίτας

“Ζητούμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε.”
Με αυτά το λόγια πριν ακριβώς τέσσερα χρόνια, στις 23 Απριλίου 2010, εμφανίστηκε στο Καστελόριζο, εξαπλώθηκε ταχύτατα και κατέστρεψε μια χώρα ο θανατηφόρος ιός της Μαργαρίτας,
Σήμερα, 23 Απριλίου 2014, τέσσερα χρόνια μετά, στο μνημόσυνο της προδοσίας, δύο
ακόμη συμπολίτες μας αυτοκτόνησαν. Μια γυναίκα 33 ετών, καθαρίστρια του Δήμου Περιστερίου, έπεσε από τον πέμπτο όροφο του κτιρίου της Περιφέρειας.
Επίσης, σήμερα το πρωί,  ένας 27χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος τεχνικών επιδιορθώσεων σε γκαραζόπορτες -έτσι τουλάχιστον έγραφε η εργατική φόρμα που φορούσε- υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έβαλε την καραμπίνα κάτω από το σαγόνι του και τίναξε κυριολεκτικά το κεφάλι του στον αέρα.

Μέσα σε τέσσερα χρόνια μνημονίου η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων μειώθηκε κατά 37,2%, το 1/3 του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας δηλαδή καλείται να επιβιώσει με τα 475 ευρώ τον μήνα, η ανεργία εκτινάχθηκε στο 1.360.000, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25%, ενώ η φορολόγηση που έφτασε τα 37 δισ. ευρώ έπληξε κυρίως χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.
Οι μνημονιακοί οδήγησαν την χώρα  να υπογράψει δύο Μνημόνια με παραίτηση από την εθνική κυριαρχία, αρκετά Μεσοπρόθεσμα Προγράμματα, πολυνομοσχέδια-«σκούπα», και ανά τρίμηνο να λαμβάνει σκληρά μέτρα που «χτύπησαν» τους μισθούς, τις συντάξεις, την αγορά εργασίας και τις υπηρεσίες του κοινωνικού κράτους.
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά την προδοσία, οι προδότες ζουν ελεύθεροι και οι προδομένοι πεθαίνουν αιχμάλωτοι των "αγορών". 

Ζήτω το πρωτογενές πλεόνασμα. 
Ζήτω η έξοδος στις αγορές. 
Ζήτωσαν οι συγκυβερνήτες μας. 

Παύλος Καμ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις