ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Χαμός στο ίσιωμα…

Του Γιάννη Δαραβίγκα
Πάντως ένα είναι βέβαιο. Στην Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να πλήξει. Την μία ημέρα πανηγυρίζουμε για το ότι θα πάρουμε μια δόση του δανείου, ενώ την επομένη θριαμβολογούμε επειδή, εκτός από τα δανεικά που μας δίνουν θα μπορέσουμε και μόνοι μας να βγούμε στις ρούγες και στις αγορές να ζητήσουμε και από αλλού, άλλα δανεικά.
Μέσα λοιπόν σε αυτό το κλίμα της δανεικής ευφορίας και της κυβερνητικής θριαμβολογίας, έρχεται στην δημοσιότητα, την αμέσως επόμενη ημέρα, ένας απλός διάλογος με καθημερινές εκφράσεις αλλά με πολιτικές προεκτάσεις και τα κάνει όλα μπάχαλο. Επακολούθησε, όπως ήταν
αναμενόμενο, ένας μηντιακός οργασμός. Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, διαψεύσεις επί διαψεύσεων, κατηγορίες επί κατηγοριών, έστησαν έναν χορό γύρω από τον διάλογο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη και τα τηλεπαράθυρα γέμισαν κόσμο και κοσμάκη. Ο καθένας με το δικό του χαβά προσπαθούσε να εξηγήσει τι συνέβη.
Όμως  τα φτερά της ανεξάρτητης, έγκυρης και αξιόπιστης δημοσιογραφίας  ψαλλίδισε η σοβαρότητα της υποθέσεως. Δεν είναι δα και μικρό πράγμα να ομολογεί ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης σε έναν κατηγορούμενο από την Δικαιοσύνη βουλευτή ότι σας την έχουνε στημένη επειδή τους «κλέβετε» ψηφαλάκια.
Έτσι μετά το πρώτο σοκ, αφού κατακάθισε ο κουρνιαχτός και μετρήθηκε τ΄ασκέρι,  μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης επικοινωνιακής ανάγκης.  Κλώτσησαν την  μπάλα έξω από το γήπεδο και άρχισαν να πλακώνονται όλοι μεταξύ τους όχι για την ουσία της υπόθεσης αλλά για τους τύπους. Συζητήσεις επί συζητήσεων για το ποιος είχε την κάμερα με την οποία έγινε η υποκλοπή των διαλόγων, που είχε την κάμερα κρυμμένη, αν έγινε μοντάζ στο σχετικό βίντεο, ποιος έκανε το μοντάζ,  πότε έγινε η συζήτηση, γιατί το βίντεο ήταν υποφωτισμένο, αν θα συλληφθεί ο κ. Κασιδιάρης επειδή χρησιμοποίησε προϊόν υποκλοπής και πάει λέγοντας.
Και εκεί που περιμέναμε όλοι να ακούσουμε κάποια στιγμή τέλος πάντων, μια νηφάλια ανάλυση για τα όσα ελέχθησαν στον διάλογο, ήρθε νέα, φρέσκια είδηση ότι ο γιός του κ. Μπαλτάκου πλάκωσε στο ξύλο κάποιους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Νέα σχόλια, εκτιμήσεις, περιγραφές, αναλύσεις για το σκηνικό του ξυλοδαρμού και η μπάλα πετάχτηκε έξω από το γήπεδο, ακόμα πιο μακρυά.   
Έτσι, απ΄ ό, τι αντιλαμβάνομαι  και αυτό το μηντιακό- πολιτικό παιχνίδι θα τελειώσει άδοξα αφού είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα μας πουν ότι την μπάλα που πετάχτηκε έξω από το γήπεδο την πάτησε ένα λεωφορείο και έσκασε. Συνεπώς το παιχνίδι σταματάει εδώ και ό,τι μάθατε, μάθατε, ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε…

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις