ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

ΔΝΤ: Έρχεται ανάπτυξη και πτώση της ανεργίας στην Ελλάδα το 2014

Τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας καταγράφει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ετήσια έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, τονίζοντας ότι η χώρα μπαίνει σε ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ και η ανεργία παρουσιάζει κάμψη.
Ειδικότερα, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα τρέξει με ρυθμό 0,6% το 2014 προερχόμενη από ύφεση 3,9% την περσινή χρονιά,
ενώ αναμένεται και επιτάχυνση της ανάπτυξης στο 2,9% το 2015.
Την ίδια στιγμή, το Ταμείο κάνει λόγο για σταδιακή υποχώρηση της ανεργίας στο 26,3% το 2014 και περαιτέρω μείωση στο 24,4% το 2015.
Αναφορικά με τις τιμές, βλέπει συνέχιση των αποπληθωριστικών πιέσεων το 2014, καθώς, κάνει λόγο για μείωση των τιμών καταναλωτή κατά 0,4% ενώ τοποθετεί στο 0,3% τον πληθωρισμό το 2015.
Τέλος, αναμένει πως το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών θα διαμορφωθεί στο 0,9% του ΑΕΠ φέτος και στο 0,3% το 2015.
Ελαφρώς υποβαθμισμένες οι προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία
Το ΔΝΤ, πάντως, υποβαθμίζει τις προβλέψεις του αναφορικά με την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας για το 2014, σημειώνοντας ότι οι αναδυόμενες αγορές αντιμετωπίζουν αύξηση του κόστους δανεισμού και η ανάκαμψη στην Ευρώπη παραμένει αναιμική.
Στην έκθεση του για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές (World Economic Outlook) το ΔΝΤ αναφέρει ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 3,6% αυτό το έτος αντί για 3,7% που ανέφερε στην εκτίμηση του Ιανουαρίου.
Για το 2015 εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 3,9% από 4% που ανέφερε προηγουμένως.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις