ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Μέγας είσαι Κύριε…

Του Γιάννη Δαραβίγκα
Να φανταστείτε ότι ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ απόρησε, καταθέτοντας μάλιστα και σχετική ερώτηση στη Βουλή, για την έμπνευση-πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας να μεταφράσει στα ελληνικά  και να εκδώσει εγχειρίδιο με την σαρία.
Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του
υπουργού κ. Αρβανιτόπουλου,   συγκροτήθηκε  άμισθη επιτροπή με αποκλειστικό σκοπό τη σύνταξη εγχειριδίου, εν είδει οδηγού, με ενδεικτικό τίτλο «Εγχειρίδιο Διαπροσωπικών Σχέσεων κατά το Ιεροδικαϊκό Σύστημα Χάναφι».

Έτσι, οι μουφτήδες της Θράκης, θα δικάζουν όχι πλέον σύμφωνα με τις προφορικές παραδόσεις, αλλά θα έχουν στα χέρια τους και κείμενα τα οποία μάλιστα προέρχονται από το επίσημο ελληνικό κράτος. Ως γνωστόν η σαρία είναι θρησκευτικός κώδικας διαβίωσης, εμπνευσμένος από το Κοράνιο, και χρησιμοποιείται ως αναφορά στο ισλαμικό δίκαιο, αλλά και τον ισλαμικό τρόπο ζωής γενικότερα.

Θέματα οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου που αφορούν στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ρυθμίζονται και δικάζονται όχι με βάσει τον ελληνικό αστικό κώδικα αλλά την σαρία. Τώρα εάν και κατά πόσον η φιλοσοφία αλλά και οι ρυθμίσεις της σαρία αρμόζουν σε πολίτες ενός κυρίαρχου κράτους που θέλουν να λέγονται ευρωπαίοι, αυτό είναι μια άλλη, πικρή, ιστορία.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Το υπό έκδοση Εγχειρίδιο Διαπροσωπικών Σχέσεων κατά το Ιεροδικαϊκό Σύστημα Χάναφι, αφορά τους σουνίτες του Ισλάμ που κατά κύριο λόγο βρίσκονται στην Θράκη. Θα υπάρξει άραγε μέριμνα από το υπουργείο και για τους σιίτες, οι περισσότεροι από τους οποίους κατοικοεδρεύουν εν Αθήναις και οι οποίοι ακολουθούν την σχολή της ισλαμικής σκέψης Τζα'φαρί;;

Πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, σε ό,τι αφορά στην Αθήνα και σύμφωνα με όσα ακούγονται, αλλά και τις κατηγορίες που εκτοξεύονται μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων θα είναι χρήσιμο, εκτός από το Ισλαμικό δίκαιο να εντρυφήσουν ορισμένοι και  στο οθωμανικό δίκαιο....

Αχ, αυτό το υπουργείο Παιδείας, αν νομίζει με τα πιλάφια που ετοιμάζει, ότι στον εκλογικό παράδεισο που προσβλέπουν ορισμένοι θα υπάρχουν ψηφαλάκια, πλανάται πλάνην οικτράν. Τα ουρί και τα πιλάφια βρίσκονται σε άλλο παράδεισο.

Υστερόγραφο: Στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ότι τα πνευματικά δικαιώματα του εγχειριδίου ανήκουν αποκλειστικά στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Καλά ρε παιδία, τον Μωάμεθ τον ρωτήσατε μήπως θέλει και αυτός μερίδιο από τα πνευματικά δικαιώματα;;

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις