ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

«Να γίνει άμεσα η συμφωνία για το χρέος»

«Διώξαμε τον εφιάλτη και χτίζουμε την νέα Ελλάδα της ελπίδας» δηλώνει ο πρωθυπουργός
Άμεση ρύθμιση για το χρέος όπου θα ληφθούν υπ' όψιν και οι θέσεις του ΔΝΤ για νέο «κούρεμα» ζητά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
«Η συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι γίνει άμεσα, με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο, λαμβάνοντας υπ'
όψιν -προφανώς- και τις ιδιαιτερότητες όλων των δανειστών. Κύριο μέλημά μας είναι να γίνει σύντομα» δηλώνει στην εφημερίδα Real news, ο κ. Σαμαράς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η συζήτηση για το χρέος θα αρχίσει σύντομα και το ζήτημα θα ρυθμιστεί τελικά μέχρι το Φθινόπωρο, κάτι που θα δώσει μεγάλη ώθηση στις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Σημειώνει ότι οι πολίτες θέλουν να ακούσουν πλέον πως θα αναπτυχθεί η χώρα και "όχι πως θα διασώσουμε τη μιζέρια του κρατισμού, της πλαστής ανάπτυξης με δανεικά. Αφήνουμε τη μιζέρια σε όσους νοσταλγούν το χθες. Που λίγο έλλειψε να οδηγήσει τη χώρα σε εφιάλτη ...Τον εφιάλτη τον διώξαμε! Και χτίζουμε τη νέα Ελλάδα της ελπίδας".
Στόχος του παραμένει ο φόρος επί των κερδών να πέσει στο 15% για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Πάντως ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «τα φορολογικά βάρη θα μοιράζονται καλύτερα. Τα επόμενα δύο χρόνια, αυτοί που πλήρωναν πολλά θα πληρώνουν σταδιακά λιγότερα και αυτοί που δεν πλήρωναν θα αρχίζουν τώρα να συνεισφέρουν. Όμως δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τα πλεονάσματα στον προϋπολογισμό. Δεν πρέπει να βρεθούμε ποτέ ξανά στην ανάγκη μνημονίων και στο έλεος των δανειστών».
Τι δηλώνει για τις Ευρωεκλογές ο Πρωθυπουργός
«Το αποτέλεσμα θα δείξει εάν θα επιταχύνουμε την έξοδο από την κρίση ή αν θα κινδυνεύσουμε να επιστρέψουμε στην κρίση. Αν θα έχουμε περάσει οριστικά τα χειρότερα ή αν θα κινδυνεύσουμε να επιστρέψουμε στα ακόμα χειρότερα».
Υπογραμμίζει ότι το βράδυ των εκλογών το πρόβλημα θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Τώρα που η επιτυχία της χώρας επιβεβαιώνεται κάθε μέρα και περισσότερο, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να χάνει έδαφος, αντί να κερδίζει. Το βράδυ της δεύτερης Κυριακής, εμείς θα μπορούμε να πούμε -και θα πούμε- συνεχίζουμε». Στρέφει τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θέλει να είναι η χώρα εντός ΕΕ, ούτε στην ευρωζώνη.
Σε ότι αφορά τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το πλεόνασμα και τη διανομή του, δηλώνει: «Μας κατηγορούν για παλαιοκομματισμό οι Μαυρογιαλούροι του ΣΥΡΙΖΑ! Πλάκα έχει...».
Δεν αποκλείει να απευθύνει νέα πρόσκληση στον Φ. Κουβέλη για να μετάσχει στην κυβέρνηση απαντώντας στην σχετική ερώτηση «γιατί όχι;».
Σε ότι αφορά την προεδρική εκλογή λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει 121 βουλευτές για να την μπλοκάρει και προσθέτει: «Έχουμε ένα χρόνο μπροστά μας. Για να δούμε αν τότε θα εξακολουθεί να αρνείται... Ή μήπως τότε πια θα θέλει να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές ;». Δηλώνει ότι το «Ποτάμι» δεν αποτελεί «καμία απειλή για την ΝΔ» και συμπληρώνει «όσον αφορά τα υπόλοιπα, θα ήθελα πρώτα να δω πιο συγκεκριμένα τις θέσεις τους».
Στην ερώτηση εάν ο Γ. Στουρνάρας θα πάει στην Τράπεζα της Ελλάδας δηλώνει: «Ο Γ. Στουρνάρας είναι ένας επιτυχημένος υπουργός Οικονομικών. Στην πιο δύσκολη στιγμή. Για τα άλλα που λέτε είναι νωρίς να μιλάμε ακόμη».
Σε άλλη ερώτηση εάν ο Ευ. Βενιζέλος θα ήταν καλός επίτροπος τονίζει: «Σας θυμίζω ότι ο κ. Βενιζέλος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις