ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ουκρανία: τριβόταν στην γκλίτσα του ΔΝΤ και τώρα....

Αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου κατά 50%!!
Ψυχρολουσία για τον λαό της Ουκρανίας η πρώτη επαφή με την Δεξιά κυβέρνηση του Αρσένι Γιατσενιούκ και του Ακροδεξιού Τομέα που ισχυρίζονται πως και οι Ουκρανοί "πρέπει να προχωρήσουν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις"...
Ανώτατες πηγές αναφέρουν στο The Best Blog in the City ότι  “…φταίξαμε έναν μηχανισμό στήριξης εκεί που δεν υπήρχε τίποτα” ενώ  οι παπανδρεϊκοί  οπαδοί πανηγυρίζουν  για το Μνημόνιο της Ουκρανίας, γιατί  αποδεικνύεται ξανά ότι ο ΓΑΠ είναι  μπροστά από την εποχή του!!
Στα πιο σοβαρά τώρα η μεταβατική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αρσένι Γιατσενιούκ βρίσκεται στο
τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με το ΔΝΤ, με σκοπό η Ουκρανία να λάβει ένα δάνειο ύψους 15 έως 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ως αντάλλαγμα η  Ουκρανία θα αυξήσει την τιμή του φυσικού αερίου για τους οικιακούς χρήστες κατά 50% και πλέον από την 1η Μαΐου και θα προχωρήσει σε περαιτέρω αυξήσεις βάσει ενός καθορισμένου χρονοδιαγράμματος μέχρι το 2018 όπως  ανακοίνωσε την Τετάρτη η κρατική εταιρεία ενέργειας Naftogaz.
Η αύξηση αυτή,  όπως αναφέρει το Reuters, η οποία αναμένεται να είναι επώδυνη για τους περισσότερους Ουκρανούς, καθώς το φυσικό αέριο ήταν επιδοτούμενο από το κράτος ως σήμερα, αποφασίστηκε από την μεταβατική κυβέρνηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
Για τις βιομηχανίες η αύξηση θα είναι της τάξης του 40% και θα εφαρμοστεί από 1ης Ιουλίου, ανέφερε ο Γιούρι Κολμπούτσιν, ανώτερο στέλεχος της κρατικής εταιρείας ενέργειας, όπως μετέδωσαν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.
Η μεταβατική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αρσένι Γιατσενιούκ βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με το ΔΝΤ, με σκοπό η Ουκρανία να λάβει ένα δάνειο ύψους 15 έως 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
EURONEWS
Ουκρανία: Εκτόξευση της τιμής του αερίου επιβάλλει το ΔΝΤ
Μια αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, βρίσκεται στο Κίεβο από την 4η Μαρτίου και οι διαπραγματεύσεις έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, ενώ ο πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ δεν παραβρέθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της G7 στη Χάγη για να αφοσιωθεί στις συνομιλίες αυτές.
«Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έλαβαν την απόφαση να μας χορηγήσουν ένα δάνειο ύψους 1,6 δισεκ. ευρώ. Δύο μήνες μετά τη σύναψη μιας συμφωνίας με το ΔΝΤ, θα μπορέσει να εκταμιευθεί μια πρώτη δόση», είπε σήμερα ο Γιατσενιούκ, όπως μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ έχουν υποσχεθεί στο Κίεβο να προσφέρουν δανειακές εγγυήσεις ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.
Μια αποστολή της Παγκόσμιας Τράπεζας βρίσκεται επίσης στο Κίεβο από προχθές. Η ΠΤ δηλώνει έτοιμη να δανείσει έως και 3 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία για προγράμματα ανάπτυξης
http://papaioannou-giannis.net

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις