ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

«Η τρόικα γωνιακό μαγαζάκι ιδιωτικών συμφερόντων!»

Για πρώτη φορά κυβερνητικό στέλεχος μιλάει ανοικτά κατά της τρόικα και «καρφώνει» ευθέως τόσο τους υπαλλήλους του ΔΝΤ, όσο και ιδιώτες που αφήνουν «μπιλιετάκια» στους τεχνοκράτες για να ασκηθούν στη συνέχεια πιέσεις στο κυβερνητικό επιτελείο. Εμμέσως πλην σαφώς ο υφυπουργός κάνει λόγο για ιδιωτικά συμφέροντα που πουλάνε εκδούλευση στην τρόικα, δίνοντας στον Τόμσεν και την παρέα του κατευθύνσεις επί συγκεκριμένων αιτημάτων, τα οποία στη συνέχεια οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών τα
μεταβιβάζουν υπό μορφή πιέσεων στους υπουργούς της κυβέρνησης. 
Πιο συγκεκριμένα ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δεν διστάζει να χαρακτηρίσει την τρόικα «γωνιακό μαγαζάκι», το οποίο δέχεται αιτήματα ιδιωτικών φορέων!
Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η τρόικα εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα. «Η τρόικα έχει εμμονές που δεν είναι βάσιμες και προέρχονται από τη λογική που έχουν δημιουργήσει τα τεχνικά κλιμάκιά της. Είναι ένα γωνιακό μαγαζάκι που όποιος περνάει αφήνει κάτι και έρχεται μετά η τρόικα και λέει: Α, κάντε και αυτό! Σου στέλνω ένα mail και έχουμε και αυτή την εκκρεμότητα. Δεν είναι εκκρεμότητα αυτή βεβαίως».
Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω ερωτώμενος για το εάν πιστεύει ότι η τρόικα υπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα: «Ναι υπάρχουν κάποιοι θεσμικοί φορείς είτε Έλληνες είτε ξένοι, περνάνε από την τρόικα και τους λένε κάντε και αυτό. Μπήκε σε μια λογική η τρόικα για να εξυπηρετήσουν κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις