ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Στο 7% η ύφεση το 2012! Αναθεωρήθηκαν οι εκτιμήσεις από την ΕΛΣΤΑΤ

Γιώργος Παππούς
Μετά από τη... μικρή ψυχρολουσία της αναθεώρησης των προβλέψεων για την ύφεση του 2013 (στο 3,9% αντί 3,7%), που πάντως υπολογίζεται κάτω από τις αρχικές εκτιμήσεις, ήρθε η «σφαλιάρα» της ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση του 2012, που τελικά δεν ήταν 6,4% αλλά 7%!!!
Ανατρέχοντας κανείς στα επιμέρους στοιχεία, διαπιστώνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της αναπροσαρμογής οφείλεται στην αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τη παραγωγή του εθνικού προϊόντος, καθώς ενώ τον περασμένο Οκτώβριο είχε υπολογιστεί μείωση του κατά 6,2%, τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η μείωση έφτασε στο 7%!
Μέρος της αναθεώρησης οφείλεται όμως και στην τελική καταναλωτική δαπάνη, τόσο των νοικοκυριών όσο και της Γενικής Κυβέρνησης, δηλαδή του Κράτους και των φορέων
του Δημοσίου. Ειδικότερα, ενώ υπολογιζόταν ότι τα νοικοκυριά είχαν μειώσει τις δαπάνες τους κατά 9,1%, η μείωση έφτασε τελικά στο 9,3%, ενώ όσον αφορά στη δαπάνη των φορέων του Δημοσίου, μειώθηκε κατά 6,9% και όχι κατά 4,2% όπως αρχικά εκτιμούσε η ΕΛΣΤΑΤ!

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις