ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Στο 7% η ύφεση το 2012! Αναθεωρήθηκαν οι εκτιμήσεις από την ΕΛΣΤΑΤ

Γιώργος Παππούς
Μετά από τη... μικρή ψυχρολουσία της αναθεώρησης των προβλέψεων για την ύφεση του 2013 (στο 3,9% αντί 3,7%), που πάντως υπολογίζεται κάτω από τις αρχικές εκτιμήσεις, ήρθε η «σφαλιάρα» της ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση του 2012, που τελικά δεν ήταν 6,4% αλλά 7%!!!
Ανατρέχοντας κανείς στα επιμέρους στοιχεία, διαπιστώνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της αναπροσαρμογής οφείλεται στην αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τη παραγωγή του εθνικού προϊόντος, καθώς ενώ τον περασμένο Οκτώβριο είχε υπολογιστεί μείωση του κατά 6,2%, τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η μείωση έφτασε στο 7%!
Μέρος της αναθεώρησης οφείλεται όμως και στην τελική καταναλωτική δαπάνη, τόσο των νοικοκυριών όσο και της Γενικής Κυβέρνησης, δηλαδή του Κράτους και των φορέων
του Δημοσίου. Ειδικότερα, ενώ υπολογιζόταν ότι τα νοικοκυριά είχαν μειώσει τις δαπάνες τους κατά 9,1%, η μείωση έφτασε τελικά στο 9,3%, ενώ όσον αφορά στη δαπάνη των φορέων του Δημοσίου, μειώθηκε κατά 6,9% και όχι κατά 4,2% όπως αρχικά εκτιμούσε η ΕΛΣΤΑΤ!

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις