ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

Πρώτη δύναμη ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν οι Γερμανοί στις ευρωεκλογές

Πρώτη δύναμη των ευρωεκλογών «βλέπει» τον ΣΥΡΙΖΑ γερμανική εφημερίδα, που προβλέπει ποσοστό κοντά στο 31,5%. Την ίδια ώρα εκφράζει αμφιβολίες για το αν θα αντέξει η ελληνική κυβέρνηση ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα.
Σε αφιέρωμά της στους επικριτές της Ευρώπης, με τίτλο «Επίθεση εναντίον του κατεστημένο», η Wirtschaftswoche «μετρά» τις δυνάμεις εκείνων που είναι επιφυλακτικοί απέναντι στην ευρωπαϊκή πολιτική. «Κόμματα από το αριστερό και δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος θα
ενισχυθούν στις ευρωεκλογές στο τέλος Μαΐου όσο ποτέ πριν. Στις Βρυξέλλες προκαλούν οι ευρωσκεπτικιστές μεγάλη ανησυχία», αναφέρει η γερμανική εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα, η οποία αναφέρει ως θετική συνέπεια το γεγονός ότι «επιτέλους γίνεται σοβαρή συζήτηση για το τι θα πρέπει να ρυθμίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση και τι όχι».
Ειδικότητα για την Ελλάδα, προβλέπει ποσοστό 31,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας προσδοκά να επαναληφθεί αυτό που συνέβη το 2009. «Το κακό αποτέλεσμα της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές υποχρέωσε τότε σε νέες εκλογές που οδήγησαν σε αλλαγή κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει να αποφύγει εκλογές με κάθε κόστος», αναφέρει το δημοσίευμα, που αναλύει το γεγονός ότι στο παρελθόν οι απώλειες σε ευρωεκλογές κλόνισαν κυβερνήσεις στην Ελλάδα.
«Στην Ελλάδα αναγκάστηκε η συντηρητική ΝΔ, έπειτα από ένα άθλιο αποτέλεσμα το 2009, σε νέες εκλογές, τις οποίες έχασε. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να αποφύγει ένα τέτοιο σενάριο και δεν χάνει ευκαιρία να διαβεβαιώσει ότι δεν θα προκηρύξει το 2014 νέες εκλογές. Ειδικά όμως εάν ο κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ, βυθιστεί στο υπόγειο, όπως προβλέπεται, τέτοιες δηλώσεις έχουν μικρή αξία», αναφέρει το δημοσίευμα.
Η Wirtschaftswoche κάνει ακόμη αντίστοιχη αναφορά στον Βρετανό ηγέτη του Κόμματος της Ανεξαρτησίας Νάιτζελ Φάρατζ (πρόβλεψη για 26%), στην επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν (24% και ίσως ανάδειξή του στην ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα), στον Μπερντ Λούκε από την «Εναλλακτική για την Γερμανία» (4-7%), στον Γκέερτ Βίλντερς από το ολλανδικό Κόμμα για την Ελευθερία (17%, πιθανότατα η ισχυρότερη δύναμη στη χώρα), στον Μπέπε Γκρίλο, ηγέτη των «Πέντε Αστέρων» στην Ιταλία (20%) και στον Τίμο Σοϊνι, με τους «Αληθινούς Φινλανδούς» (17,5%).
Στο ίδιο αφιέρωμα δημοσιεύεται πίνακας με τα προγνωστικά σχετικώς με τον αριθμό των εδρών που πιθανόν θα καταλάβουν αυτές οι δυνάμεις στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συνολικά είναι 128 από τις 751 έδρες.
Αναλυτικά:
Εθνικό Μέτωπο (Γαλλία): 17
Forza Italia (Ιταλία): 16
Κίνημα Πέντε Αστέρων (Ιταλία): 16
Νόμος και Δικαιοσύνη (Πολωνία): 15
Κόμμα Ανεξαρτησίας (Βρετανία): 9
Die Linke (Γερμανία): 9
ΣΥΡΙΖΑ (Ελλάδα): 7
Αριστερό Μέτωπο (Γαλλία): 6
Κόμμα Ελευθερίας (Αυστρία): 5
Κόμμα για την Ελευθερία (Ολλανδία): 5
Εναλλακτική για την Γερμανία (Γερμανία): 4
Διάφοροι: 19

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις