ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Aσχημα τα νέα για όσους τρώνε μαύρο χαβιάρι...

                                                              Του Στρατή Μαζίδη
Η Ρωσία και όλες οι άλλες χώρες που βλέπουν στην Κασπία Θάλασσα συμφώνησαν να σταματήσουν την αλιεία του οξύρρυγχου που παράγει μαύρο χαβιάριεπειδή το συγκεκριμένο ψάρι είναι στα πρόθυρα της εξαφάνισης σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις ρώσων αξιωματούχων.
Η απαγόρευση, η οποία συμφωνήθηκε επίσης με
το Καζακστάν, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν και το Τουρκμενιστάν, θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2014 για ένα έτος και μπορεί να παραταθεί για διάστημα έως πέντε ετών όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αλιείας της Ρωσίας.
Η Ρωσία έχει ήδη απαγορεύσει την εμπορική αλιεία οξυρρύγχου στην Κασπία από το 2002, αλλά εξακολουθεί ωστόσο να επιτρέπει μια ελάχιστη ετήσια αλιεύματος.
Ο θηλυκός οξύρρυγχος, συμπεριλαμβανομένης της βραβευθείσας beluga, είναι από τα πιο πολύτιμα ψάρια και αλιεύονται για το μαύρο αυγοτάραχο τους που πωλείται διεθνώς για περίπου 2,50 δολάρια το γραμμάριο.

Μια συμφωνία για τη βιωσιμότητα της αλιείας στην περιοχή της Κασπίας είναι τώρα στο στάδιο της ολοκλήρωσης για την υπογραφή από τους επικεφαλής των πέντε κρατών στη σύνοδο κορυφής του επόμενου έτους στο Αστραχάν της νότιας Ρωσίας  δήλωσε ένας εκπρόσωπος για την αλιεία στο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ρωσίας.
Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, η Κασπία Θάλασσα πάρεξε πάνω από το 90% των ετήσιων παγκόσμιων αλιευμάτων οξύρρυγχου, αλλά αυτή η υπεραλίευση μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης έχει αποδεκατίσει το είδος και το απειλεί με εξαφάνιση.
Η αύξηση του πληθυσμού των οξύρρυγχων αναμένεται να είναι αργή, διότι ο θηλυκός οξύρρυγχος μπορεί να χρειαστεί δεκαετίες για να φτάσει στη σεξουαλική ωριμότητα. Ωστόσο, ο οξύρρυγχος είναι γνωστό ότι ζει για περισσότερα από 100 χρόνια.

http://www.freepen.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις