ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Ο Βενιζέλος μιλά πάντα για "εξουσία", ποτέ για κυβέρνηση...

του Στρατή Μαζίδη
 Πριν αρκετές εβδομάδες συνέβη να πετύχω μια δήλωση του Βενιζέλου με αντικείμενο το ΣΥΡΙΖΑ. Έλεγε ότι θέλει να καταλάβει την εξουσία. Όχι την κυβέρνηση.
Πριν δύο ημέρες ξαναλέει: «Εμμονικός με την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ», και νωρίτερα πάλι σε μια ξένη εφημερίδα δήλωνε: «Δεν τον βλέπω να παίρνει την εξουσία»

Εξουσία, εξουσία, εξουσία.

Αυτό είναι το πιο χοντρό πρόβλημα του Βενιζέλου. Μιλά συνέχεια για εξουσία. Είναι εξουσιομανής. Καρφί δεν του καίγεται αν κατήντησε πρόεδρος του εαυτού του. Αρκεί που δηλώνει αναπληρωτής πρωθυπουργός. 


Κι αν μάλιστα στο ταμπελάκι βάλεις "αν. πρωθυπουργός" ακόμη καλύτερα.
Το μόνιμο στέλεχος των εκάστοτε κυβερνήσεων από το
1993 μέχρι σήμερα με εξαίρεση την περίοδο Καραμανλή, διακατέχεται από αυτό το σύνδρομο. Του εξουσιαστή.

Κακά τα ψέματα. Η λέξη εξουσία αφήνει να φανεί η δύναμη σε βάρος του εξουσιαζόμενου. Η λέξη κυβέρνηση είναι πολύ διαφορετική. Φανερώνει σχεδιασμό, συντονισμό, κατεύθυνση, πολιτικές. Δηλαδή όλα όσα δεν είχαν και δεν έχουν οι κυβερνήσεις με στέλεχος τον κο Βενιζέλο.

Επίσης σε επίπεδο ουσίας υπάρχει διαφορά. Χαζός ήταν ο Ανδρέας που έλεγε "το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία". Ένα ανέξοδο παραμύθι που οι μάζες το κατάπιαν.

Ο κος Βενιζέλος μάλλον δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο πέρα από την εξουσία, είναι εξουσιολάγνος.

http://www.freepen.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις