ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Απίστευτο! Δείτε πόσα χρωστάει κατά μέσο όρο ο κάθε πολίτης

Την ώρα που η κυβέρνηση διαμηνύει ότι η εποχή της τρόικα τελειώνει, μαζί με τα μνημόνια, αναζητώντας τρόπους για να μειωθεί το χρέος, τα στοιχεία δείχνουν ότι μετά από το PSI, την επαναγορά των ομολόγων και τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού, τα νούμερα δεν μειώθηκαν.
Το γʼ τρίμηνο του 2013 καταγράφηκε και νέα αύξηση του χρέους, στα 317,3 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 171,8% του ΑΕΠ.
Αν υπολογίσει κανείς το γεγονός ότι τα
δημογραφικά στοιχεία της Ελλάδας για το 2012 (στοιχεία Eurostat) έδειξαν ότι ο πληθυσμός στη χώρα μας ανέρχεται σε 11.161.000 άτομα, κάνοντας έναν απλό υπολογισμό θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κατά μέσο όρο, κάθε πολίτης αυτής της χώρας είναι χρεωμένος με 28.429 ευρώ.
Σε αυτό το ποσό μπορούμε να συνυπολογίσουμε και το ιδιωτικό χρέος (σε μια εντελώς θεωρητική βάση) που ανέρχεται σε περίπου 218 δισ. ευρώ. Έτσι, ο κάθε πολίτης χρωστά άλλα 19.532 ευρώ, συνολικά δηλαδή δημόσιο + ιδιωτικό χρέος 47.961 ευρώ για κάθε πολίτη κατά μέσο όρο.
Εντελώς θεωρητικά τα νούμερα και υπολογισμοί, ωστόσο αποτυπώνει το μέγεθος της «θηλιάς» στο λαιμό των πολιτών.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις