ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Πέρασαν σε ελληνικές τράπεζες οι θυγατρικές των Κυπρίων

Υστερα από συνομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, έκλεισε η συμφωνία να δοθούν τα παραρτήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το
γραφείο του κύπριου προέδρου Ν. Αναστασιάδη:
«Μετά από συνομιλίες μεταξύ του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, επιβεβαιώθηκε ότι το θέμα της απόσχισης των ελληνικών υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών έκλεισε με τους πιο ευνοϊκούς όρους, κάτω από τις παρούσες συνθήκες, με αξιοσημείωτα οφέλη για την κυπριακή πλευρά».
Στις 15:00 συνεδριάζει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να εξετάσει τις προσφορές που έχουν κατατεθεί για την Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προβάδισμα έχουν οι Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς, ενώ αουτσάιντερ θεωρείται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να ανοίξουν τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, με νέα ονομασία. 

Επίσημη ενημέρωση θα υπάρξει εντός της ημέρας. Τραπεζικές πηγές επισημαίνουν τη θετική συμβολή των κ.κ. Στουρνάρα και Προβόπουλου σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες για την Κύπρο αλλά και την Ελλάδα.

Ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από ελληνικό τραπεζικό όμιλο, σε στενή συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

«Με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα.

Εργαζόμαστε νυχθημερόν τόσο για την απόλυτη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο και για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για την οικονομία της Κύπρου και των πολιτών της», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις