ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Όταν οι νέοι μεγαλώνουν με Γιωργάκη υπουργό και βιβλία Ρεπούση

Ομάδα κουκουλοφόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο γκρέμισε και… έσπασε την προτομή του ευεργέτη της σχολής Γρηγορίου Μαρασλή λίγες ώρες μετά την επέμβαση της αστυνομίας στη Βίλα Αμαλία. Οι βάνδαλοι έκαναν καταστροφές και στους γύρω κοινόχρηστους χώρους.
Μέλη του πρυτανικού συμβουλίου, μετά από την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στον χώρο, δέχονται, όπως σημειώνει η Καθημερινή, απειλές κατά της
ζωής τους, ενώ διδάσκοντες κάνουν λόγο για συνθήκες βίας και τραμπουκισμού.
“Αυτή η τραγική πραγματικότητα δεν ταιριάζει σε ένα ίδρυμα που βρίσκεται στην πρωτοπορία”, σχολίασε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ Νικόλαος Σταυρακάκης, συστήνοντας “κουράγιο, υπομονή, σύνεση, αγωνιστικότητα”.
Ο σύλλογος διδασκόντων του ΟΠΑ επισήμανε από την πλευρά του πως δεν μπορεί η ελευθερία της έκφρασης, της έρευνας και της διδασκαλίας που καλλιεργεί το πανεπιστήμιο να επιβιώσει σε συνθήκες βίας και τραμπουκισμού.
“Τα περιστατικά βίας όπως και τα προσωπικά απειλητικά συνθήματα κατά της ζωής μελών του πρυτανικού συμβουλίου, που έχουν εμφανιστεί στους τοίχους του ΟΠΑ, εξευτελίζουν και ακυρώνουν τον ρόλο του πανεπιστημίου ως πνευματικού φάρου και κέντρου προόδου της κοινωνίας”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΠΑ.
Σημειώνεται ότι με δωρεές του Γρηγορίου Μαρασλή κτίστηκαν μεταξύ άλλων και το Μαράσλειο Διδασκαλείο στην Αθήνα, και η Μαράσλειος Εμπορική Σχολή Θεσσαλονίκης.
Εντωμεταξύ την Πέμπτη μερίδα φοιτητικών παρατάξεων της σχολής αποφάσισε το κλείσιμο της σχολής έως το βράδυ της Παρασκευής προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση στο πανεπιστήμιο μετά την επέμβαση της αστυνομίας στο ίδρυμα το Δεκέμβριο, στο πλαίσιο της πάταξης του παραεμπορίου.
skai.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις