ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Πόση πράσινη βρωμιά και δυσωδία κάλυπτε το ΣΔΟΕ και ο Παπακωνσταντίνου;;

Είπε ο πηδαλιούχος του Τιτανικού Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στην λίστα Λαγκάρντ με τους Έλληνες φοροφυγάδες : « Προς τα τέλη του 2010 ζήτησα με δική μου πρωτοβουλία από την Γαλλίδα ομόλογό μου Christine Lagarde στοιχεία για Έλληνες καταθέτες σε Ελβετικές τράπεζες από τη λίστα που ακουγόταν διεθνώς ότι υπήρχε στην κατοχή των Γαλλικών αρχών.  Μέσω διπλωματικής οδού εστάλη λίστα με περίπου 2000 ονόματα Ελλήνων με στοιχεία
καταθέσεων παρελθόντων ετών ύψους περίπου 1,5 δις Ευρώ σε μία Ελβετική τράπεζα. Τα ονόματα των μεγαλυτέρων καταθετών δόθηκαν στον τότε Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη για έρευνα και διασταύρωση με εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία. Στη συνέχεια η πλήρης ηλεκτρονική λίστα παραδόθηκε προς έρευνα στο νέο Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ. Διώτη. Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Οικονομικών Η. Πλασκοβίτης διερευνούσε τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας με τις ελβετικές αρχές για την απόδοση φόρου στο σύνολο των ελληνικής προέλευσης καταθέσεων, διαπραγμάτευση που συνεχίστηκε και μετά την αποχώρησή μου από το Υπουργείο και δεν έχει μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί». 

Δηλαδή ο Παπακωνσταντίνου αρχικά είπε ότι έδωσε τμήμα της λίστας στον θαμώνα των τηλεπαραθύρων Καπελέρη και στη συνέχεια ολόκληρη την λίστα στον Ιωάννη Διώτη, αλλά δεν έδωσε την λίστα στον ΣΔΟΕ για να μην γίνουν εκβιασμοί σε βάρος των καταθετών μιας και είναι γνωστό ότι στον ΣΔΟΕ υπάρχουν διεφθαρμένοι, επικεφαλής των οποίων ήταν ο Καπελέρης και ο Διώτης.
Ο Παπακωνσταντίνου με τις ανωτέρω δηλώσεις του, διαψεύδει τον εαυτό του αφού το 2011 για το ίδιο θέμα ανέφερε  σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 6 Ιουνίου  2011. :  "Το ΣΔΟΕ δεν κατέχει κατάσταση με τους Έλληνες φορολογουμένους φυσικά και νομικά πρόσωπα που διατηρούν καταθέσεις ή που μετέφεραν κεφάλαια σε Τραπεζικά Ιδρύματα του εξωτερικού και ειδικότερα στην Ελβετία". 
Συνεπώς, ο   Παπακωνσταντίνου πρέπει να εξηγήσει :
*Γιατί έδωσε μόνο μερικά από τα ονόματα στο ΣΔΟΕ για να ελεγχθούν; (Να σημειωθεί πως στελέχη του Σώματος λένε ότι έδωσε μόνο 27 ονόματα).
*Γιατί ως ο τότε υπουργός Οικονομικών,  έδωσε όλη τη λίστα το 2011 στον κ. Διώτη, δηλαδή με καθυστέρηση σχεδόν ενός έτους από τότε που έφτασε στα χέρια του;
Πόση πράσινη βρωμιά και δυσωδία  κάλυπτε το ΣΔΟΕ και ο Παπακωνσταντίνου που ευτέλισαν την χώρα και στα μάτια της κ.  Λαγκάρντ, τότε υπουργού οικονομικών της Γαλλίας, που τους είπε : "Αυτοί κλέβουν το κράτος σας, κάντε κάτι",  αλλά τα πράσινα υπανθρωπάκια προτίμησαν να τους καλύψουν. 
Πρέπει η κυβέρνηση να φροντίσει και σύντομα μάλιστα, να τιμωρήσει όχι μόνο παραδειγματικά αλλά και ουσιαστικά όλους εκείνους που έκλεψαν, λούφαραν ή δωροδοκήθηκαν, αλλά και αυτούς που τους εκάλυπταν. Είναι εξοργιστικό και συνάμα υποτιμητικό για όλους τους έντιμους πολίτες αυτής της χώρας, να έχει βήμα στα διάφορα κανάλια ο Παπακωνσταντίνου και οι όμοιοί του, προσπαθώντας με νέα ψέμματα να καλύψουν τα παλιά και με νέες λαμογιές να καλύψουν τις παλιότερες. Η τρόϊκα θέλει θυσίες, η κυβέρνηση μαζεύει φόρους, οι πολίτες σχεδόν αδιαμαρτύρητα υπομένουν τα πάντα, όμως ΑΠΑΙΤΟΥΝ ως ελάχιστη ανταπόδοση στις θυσίες τους αλλά  και ως  δείγμα νέας γραφής της πολιτείας, την αποκάλυψη και τιμωρία των παρασίτων της οικονομίας και της κοινωνίας μας.
Α.Α.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις