ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Είκοσι χρόνια από την δολοφονία του δικαστή Giovanni Falcone


 Σαν σήμερα, πριν είκοσι χρόνια, στις 23 Μαΐου 1992, η Μαφία δολοφόνησε τον δικαστή  Giovanni Falcone, την σύζυγό του και τρείς σωματοφύλακες. Οι εκτελεστές της Μαφία των Κορλεόνε είχαν  τοποθετήσει μια βόμβα μεγάλης ισχύος στον δρόμο από τον οποίο περνούσε το αυτοκίνητο του ιταλού δικαστή που κατευθυνόταν στο Παλέρμο, κοντά στην πόλη Capaci.
Ο  Giovanni Falcone πλήρωσε με την ζωή του την «μεγάλη δίκη», Maxiprocesso, της Σισιλιάνικης
Μαφία που άρχισε τον Φεβρουάριο του 1986 και τελείωσε τον Δεκέμβριο του 1987. Ο δικαστής Falcone που ήταν επικεφαλής της έρευνας, οδήγησε στο εδώλιο του κατηγορουμένου 474 μέλη της Μαφία, μεταξύ των οποίων οι Tommaso Buscetta και Salvatore Contorno.
Από τους 474 κατηγορουμένους, οι 360 καταδικάστηκαν σε πολυετείς καθείρξεις, ενώ 19 καταδικάστηκαν σε ισόβια.
Από τους 114 αθωωθέντες ελλείψει επαρκών στοιχείων, οι 18 δολοφονήθηκαν αργότερα από την Μαφία.  Ένας εξ αυτών μάλιστα, ο Antoninio Ciulla, δολοφονήθηκε την ώρα που επέστρεφε σπίτι του, αμέσως μετά την αθώωσή του από το δικαστήριο.
Ο Giovanni Falcone, υπήρξε όχι μόνο Δικαστής, με Δέλτα κεφαλαίο, αλλά και παλληκάρι. Τα έβαλε με το οργανωμένο έγκλημα  και νίκησε. Μόνο που η εκδίκηση της Μαφία ήλθε μετά από πέντε χρόνια και πλήρωσε με την ζωή του την πίστη και το όραμα της αδέκαστης και αυστηρής Δικαιοσύνης.
(Giovanni Falcone, Παλέρμο 18 Μαΐου 1939- Παλέρμο 23 Μαΐου 1992)
Χ.Κ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις